Ingredientele sunt în ordine descrescătoare: primul ingredient este în cantitatea cea mai mare, iar utlimul în cantitatea cea mai mică. 

Fie că sunt în supermarket sau acasă, consumatorii pot scana codurile de bare de pe produsele pe care vor să le achiziționeze sau consume, pentru a afla toate informațiile de pe etichetă într-o fracțiune de secundă. Mai mult decât atât, în urma scanării codului de bare, Aplicația  îi atenționează pe consumatori cu privire la numărul și denumirea alergenilor regăsiți în produsul scanat.

Aplicația redă direct pe telefonul mobil ingredientele, numărul și tipul aditivilor alimentari (într-un limbaj ușor de înțeles), cantitatea de zahăr, cantitatea de sare, alergenii și caloriile – informații care de cele mai multe ori sunt scrise foarte mic, într-un limbaj mult prea tehnic sau sunt produse a căror etichetă nu mai este vizibilă, în special cele congelate. Pentru produsele scanate sau salvate în lista cu produse salvate, consumatorii pot vota, acordându-le stele de la 1 la 5.

Aplicația poate fi descarcata AICI.

Ingredintele de pe eticheta InfoCons Protectia Consumatorilor