Reprezentantul InfoCons participă la întâlnirea organizată in cadrul Proiectului Alimentatia Sanatoasa -Totul despre lapte si produsele lactate

Astăzi , 14 Martie  2024 , reprezentantul InfoCons participă la intalnirea online desfasurata in cadrul  PROIECTULUI  “ALIMENTAȚIA  SĂNĂTOASĂ -TOTUL DESPRE LAPTE ȘI PRODUSELE LACTATE –BOVINE, OVINE, CAPRINE”.

InfoCons este Partener al acestui Proiect, intalnirea fiind organizata  de Colegiul Economic Viilor , începând cu ora 10.00 .

Obiectivul general, precum și obiectivele specifice urmărite prin realizarea Proiectului „Alimentația sănătoasă – totul despre lapte și produsele lactate – bovine, caprine, ovine”, sunt în concordanță cu obiectivele Uniunii Europene de promovare a alimentației sănătoase în rândul elevilor,  pentru  anul școlar 2023 – 2024.

Scopul proiectului este acela de a informa corect elevii despre necesitatea consumului de lapte, legătura dintre alimentație și sănătate, prezentarea normelor de siguranță și securitate alimentară, până la îmbunătățirea competențelor specifice domeniului studiat, prin încurajarea lor de a studia și participa la atelierele  oferite cu sprijinul activităților extracurriculare.

Elevii de liceu care studiază la orele de curs noțiuni privind gastronomia, alimentația publică,  produsele alimentare vor informa elevii din ciclul gimnazial și primar, despre importanța consumului de lapte și a produselor lactate pentru organismul uman și pot primi la rândul lor informații de la specialiștii în domeniul alimentației publice, sănătate, protecția consumatorului, despre calitatea produselor lactate, securitatea alimentare, reducerea pierderilor și a risipei de alimente, importanța adoptării unui stil de viață sănătos.

Împreună vor reuși să înțeleagă legătura dintre factorii de mediu ce influențează creșterea animalelor, habitatul acestora, până la prepararea și comercializarea acestor produse.

Reprezentantul InfoCons va aborda tema produselor lactate din perspectiva protecției consumatorilor , dar și despre aplicația gratuită InfoCons .