Reprezentanții InfoCons participă la dezbaterile internaționale pe tema Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor

În data de 15 martie 2024, reprezentanții InfoCons participă la dezbaterea organizată de Consumers International în format online, pe platforma Zoom. Principala temă a acestei întâlniri este “Sărbătorirea Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor, Drepturile Consumatorilor în Era Inteligenței Artificiale”.

În cadrul dezbaterii, principalul punct de discuție anunțat se referă la modalitățile în care organizațiile de protecția consumatorilor susțin drepturile consumatorilor în mijlocul contextul dezvoltării Inteligenței Artificiale (IA). Fiind discuția finală organizată pe tema Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor, această discuție va fi folosită pentru a reflecta asupra problemelor și soluțiilor prezentate pe parcursul acestei săptămâni.

 

Citește și : Știi care sunt cele mai periculoase bacterii care se regăsesc în alimente?

 

Cu ocazia Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor, sărbătorită anual în data de 15 martie, InfoCons va participa la seria de discuții organizate de Consumers International. Scopul acestor dialoguri online este de a identifica soluții benefice pentru consumatori și de a îi educa pe aceștia pe subiectul inteligenței artificiale.

Tema din acest an a Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor este: Inteligența artificială corectă și responsabilă pentru consumatori.

Citește și : Peste 780 Alerte InfoCons emise de la începutul anului 2024 conform sistemului de alertă rapidă al Uniunii Europene