Reprezentanții InfoCons participă la Deschiderea Misiunii Economice și Comerciale a Francofoniei în Europa Centrală și de Est

În perioada 27-29 martie, InfoCons participă la Misiunea Economică și Comercială a Francofoniei în Europa Centrală și de Est, în România.

Astăzi, cu ocazia deschiderii Misiunii Economice și Comerciale, reprezentanții InfoCons sunt prezenți pentru a disemina materiale educativ-informative despre Aplicația ConsoInfo și utilitatea acesteia pentru consumatori, direct în limba franceză.

Aplicația ConsoInfo este un instrument gratuit, dezvoltat pentru a veni în sprijinul delegațiilor care se află în România pentru acest eveniment excepțional, aplicație disponibilă în limba franceză, care pune la dispoziția utilizatorilor toate informațiile utile din România și nu numai.

ConsoInfo poate fi folosit în limba franceză sau în oricare dintre cele 33 de limbi în care aceasta este disponibilă și poate fi descărcată din magazinele: App Store, Google Play și App Gallery. ConsoInfo pune la dispoziția utilizatorilor informații vitale precum:

  • Acces rapid la numerele de urgență naționale și teritoriale prin funcția S.O.S. în cazul în care utilizatorii întâmpină o problemă atunci când sunt în România . Această secțiune este disponibilă și offline, numerele de telefon putând fi apelate direct din aplicație ;
  • Acces rapid la numerele de urgență din toată lumea ;
  • Personalizarea aplicației pentru cei care au anumite probleme de sanatate și un regim alimentar special, prin setarea cantității de sare , zahăr , alergeni , numeric și tipuri de aditivi ;
  • Alerte de urgență la nivelul UE pentru securitatea și sănătatea persoanelor ;
  • Scanarea codului de bare al etichetelor produselor agroalimetare și oferirea instantă în limba franceză a informațiilor despre acel produs : ingrediente , numeric și tipuri de aditivi , cantitatea de zahăr și sare , prezența alergenilor . Prezența unei alerte în funcție de preferințele setate cu privire la produsele agroalimentare;
  • Harta interactivă cu adăposturile civile de pe teritoriul României în caz de urgență si identificarea celui mai apropiat adăpost civil în funcție de locația unde se află utilizatorul ;
  • Timpii de așteptare în punctele de trecere rutieră a frontierei în și din România ;
  • Informații cu privire la unitățile de cazare și agențiile de turism autorizate și licențiate de pe teritoriul României .

După mai multe misiuni în Asia de Sud-Est, Africa Centrală și Liban, Organizația Internațională a Francofoniei (OIF) organizează, în colaborare cu autoritățile române și partenerii săi, printre care și InfoCons, o nouă misiune economică în Europa Centrală și de Est, la București, România, în perioada 27-29 martie 2024.

Această misiune face parte din Strategia Economică pentru Francofonie 2020-2025, care își propune să intensifice schimburile comerciale și investițiile între cele 88 de state membre și guvernele lor.

InfoCons se află printe participanții la sesiuni de networking între întreprinderi, în special în sectoarele agro-alimentar, digital – inclusiv securitatea cibernetică și industria de jocuri video, energiile verzi și sectorul medical. Printe principalele scopuri ale acestei misiuni se regăsește identificarea și realizarea oportunităților comerciale și de investiții.