Reprezentanții InfoCons participă la conferinta organizata de Consumers International

Sesiunea de astăzi  cu tema “Modelarea următoarei generații de modele de afaceri centrate pe consumator în domeniul energiei” face parte din conferința Consumer International’s Clean Energy Conference: Sprijinirea consumatorilor în timpul tranziției pentru Ziua mondială a drepturilor consumatorilor 2023.

Citește și : Ce fac când ajunge coletul deteriorat ?

Având în vedere complexitatea peisajului energetic, modelele de afaceri noi și inovatoare sunt esențiale pentru a avansa tranzițiile energetice curate. Pentru a schimba radical eficiența energetică, companiile de utilități energetice evoluează de la abordarea tradițională de a vinde cât mai multă energie posibil la furnizarea de soluții care fac ca consumatorii să folosească mai puțină energie – și să plătească mai puțin ca urmare. Iar pentru a crea flexibilitatea atât de necesară în sistemele energetice care se îndepărtează de combustibilii fosili, întreprinderile oferă noi servicii de “răspuns la cerere” pentru consumatori, cum ar fi tarifele cu prețuri dinamice.

Care sunt soluțiile avantajoase pentru consumatorii individuali, pentru sistemul energetic și pentru planetă? Consideră promotorii noilor modele de afaceri că protecția consumatorilor reprezintă un blocaj? Cum putem schimba această situație? În cadrul acestei sesiuni, industria, operatorii și consumatorii vor participa la un dialog privind modul în care se pot concepe inovațiile care să asigure protecția consumatorilor încă de la început.

Citește și: Șase milioane de persoane lucrează în UE în domeniul transporturilor în 2021 conform Eurostat

Rocio Concha, Director of Policy and Advocacy and Chief Economist, Which? (moderator)

Kristen Panrali, Head, Clean Power and Electrification, World Economic Forum

Marcia Poletti, Head of European System Change, Octopus Energy, and Non Executive Director, Eeelpower

 

Consumers International InfoCons Protectia Consumatorilor Protectia Consumatorului Informare