Aplicatia InfoCons ingrediente, aditivi alimentari, calorii Protectia Consumatorilor
Aplicatia InfoCons Ingrediente, sare, zahar, calorii Protectia Consumatorilor

Nastasia Belc, Director General IBA București– Testimonial cu ocazia a 30 de ani de Protecția Consumatorilor

  1. Acasă
  2. Nastasia Belc, Director General IBA București– Testimonial cu ocazia a 30 de ani de Protecția Consumatorilor

Cu un accent clar pe sănătate și siguranță, sistemul alimentar românesc este capabil să formuleze noi soluții alimentare și să asigure accesul consumatorilor la o dietă echilibrată. În cele din urmă, prin diversitatea sa, sistemul alimentar este capabil să reacționeze și să se ridice în fața noilor provocări: schimbări climatice sau demografice, nevoi nutriționale diferite, credințe și comportamente alimentare diferite etc.
Dar, de multe ori sistemul alimentar nu înțelege comportamentul consumatorului și soluțiile care ar sprijini schimbările în stilul lor de viață și lasă consumatorul să facă alegeri alimentare, de multe ori necorespunzătoare nevoilor pe care acesta le are.
Aici intervine InfoCons, Asociația de Protecție a Consumatorilor, care sprijină consumatorul în aceste alegeri, avertizează consumatorul de derapajele care pot apărea în sistemul alimentar, și care face legătura între toții actorii de pe lanțul alimentar (cercetare, producție, autorități și educație) în scopul îmbunătățirii ofertei și calității produselor alimentare de pe piața românească și, chiar europeană.
Infocons și-a demonstrat clar utilitatea în societate și cred că poate avea un rol important în procesul de angajare activă al consumatorilor alături de ceilalți actori de pe lanțul alimentar, în structurarea mai bună a pieței alimentare românești în beneficiul general al societății.
Mulțumim InfoCons pentru cei 30 de ani de muncă neobosită în folosul consumatorilor români.
La mulți ani InfoCons!
22.08.2022

Nastasia Belc
Director General IBA București
Membru al Academiei de Științe Agricole și Silvice “Gheorghe Ionescu Șișești”