Înghețată Haagen Dazs – identificată cu urme de 2-Cloroetanol (2CE) într-un lot specific de produse

În cele ce urmează este redat comunicatul oficial:

“General Mills, fabricantul Häagen-DazsTM, a luat decizia proactivă de a proceda la rechemare voluntară a produselor sale de înghețată mentionate mai sus, comercializate în România.

Această decizie a fost luată ca urmare a detectării unor urme de 2-Cloroetanol (2CE) într-un lot specific de produse Häagen-Dazs și este întreprinsă ca măsură de precauție. Acțiunea are loc în urma unor investigații care au stabilit că sursa neconformității este un furnizor individual și se limitează la anumite date limită de consum ale anumitor produse din lotul în cauză, după cum se menționează mai jos. După ce a investigat în mod proactiv această problemă pentru a determina sursa, General Mills ia măsura de precauție de a retrage în mod voluntar toate loturile afectate de Häagen-DazsTM din toate punctele de vânzare din România.

Investigațiile amănunțite întreprinse de General Mills cu privire la cauza principală a acestei probleme de neconformitate au indicat că nivelurile de urme de 2-Cloroetanol (2CE) pot fi depistate la un ingredient asigurat de către unul dintre furnizori. Nivelurile substanței detectate depășesc cu puțin limitele de detecție analitică.

Având în vedere această situație se vor rechema, produsule Häagen-Dazs:

1.BELGIAN CHOCOLATE 8X460ML cu TMV 30/03/2023

2.MACADAMIA NUT BRITTLE 8X460ML cu TMV 04/04/2023 si 21/04/2023

3.COOKIES & CREAM 8X460ML cu TMV 22/04/2023

4.MACADAMIA NUT BRITTLE 24X95ML cu TMV 24/04/2023

5.BELGIAN CHOCOLATE 24X95ML cu TMV 07/04/2023

Această rechemare voluntară se referă doar la produsule menționat mai sus.

La Häagen-Dazs, calitatea și siguranța alimentelor reprezintă prioritatea noastră principală. Häagen-Dazs nu folosește 2-Cloroetanol (2CE) în niciunul dintre produsele sale si respectă toate reglementările privind siguranța alimentară și standardele stricte din fiecare piață în care operăm, inclusiv România. Regretăm orice inconvenient cauzat din cauza acestei rechemări de pe piață.

Instrucțiuni pentru consumatori Clienții care au cumpărat unul dintre aceste produse pot returna produsul sau chitanța la locul de cumpărare pentru o rambursare completă. De asemenea, puteți contacta General Mills la adresa www.generalmills.com/VanillaRecall Pentru toate solicitările legate de media, vă rugăm să contactați: media.line@genmills.com”

Sursa: ANSVSA

Lista magazinelor CORA unde au distribuite se poate consulta aici:

Cora Alexandriei – Sos.Alexandriei nr. 152, sector 5, Bucuresti 2.

Cora Cluj –  Bdul 1 Decembrie 1918 nr. 142, Cluj Napoca

Lista magazinelor CARREFOUR unde au distribuite se poate consulta AICI

Lista magazinelor PROFI unde au distribuite se poate consulta AICI

Lista magazinelor SELGROS unde au distribuite se poate consulta AICI

Lista magazinelor MEGA IMAGE unde au distribuite se poate consulta AICI

Lista magazinelor AUCHAN unde au distribuite se poate consulta AICI

Lista magazinelor KAUFLAND unde au distribuite se poate consulta AICI