InfoCons te informează: azi ce zi se celebrează? – Ziua Mondială a Veganismului

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă și noutăți
  3. InfoCons te informează: azi ce zi se celebrează? – Ziua Mondială a Veganismului

Pe 1 noiembrie este celebrată Ziua Mondială a Veganismului.

Ce este veganismul? Conform VeganSociety, „veganismul este o filozofie și un mod de a trăi care urmărește să excludă – în măsura în care este posibil – toate formele de exploatare și cruzime față de animale pentru hrană, îmbrăcăminte sau orice alt scop și, prin extensie, promovează dezvoltarea și utilizarea alternativelor fără animale în beneficiul animalelor, al oamenilor și al mediului. În termeni dietetici, aceasta denotă practica de a renunța la toate produsele derivate integral sau parțial din/ de la animale.”

Cum a apărut veganismul?  Societatea vegană a fost înregistrată pentru prima dată ca organizație de caritate în anul 1964. De-a lungul anilor, definiția și obiectivele veganismului au suferit modificări în vederea perfecționării acestora. (VeganSociety)

Ce aleg veganii? O dietă vegană este foarte diversă și cuprinde tot felul de fructe, legume, nuci, cereale, semințe, fasole și leguminoase – toate acestea putând  fi preparate în combinații nesfârșite. Veganii evită exploatarea animalelor în orice scop, compasiunea fiind un motiv cheie pentru care mulți aleg un stil de viață vegan. (VeganSociety)

Ziua Veganismului
Meniu