InfoCons te informează – azi ce zi se celebrează? – 18 februarie – Ziua Internațională a Bateriilor

Cu ocazia Zilei Internationale a Bateriilor,  InfoCons alaturi de ECOTIC (prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice din România) in cadrul Campaniei Naționale pentru protectia consumatorilor   „Închide, Stinge, Reciclează! – Fii un exemplu!” , pune la dispozitia operatorilor economici cat si a institutiilor statului un formular prin care acestia pot solicita recipiente special realizate pentru colectarea separată a deșeurilor mici, becuri și baterii AICI. Preluarea deșeurile de către ECOTIC se va realiza în regim GRATUIT.

Obiectivul Campaniei este de creștere a gradului de conțientizare asupra necesității colectării separate a deșeurilor de echipamente electronice și electrice, precum și a deșeurilor de baterii. .

De ce este importantă colectarea separată a deșeurile electrice și electronice, precum și a deșeurilor de baterii?

  • Ectronicele și echipamentele electrice, precum și bateriile uzate au în componență substanțe toxice cum ar fi: mercur, fosfor, cadmiu și alte metale grele sau diverse bromuri care poluează solul, apa și aerul.
  • Reciclarea corectă conduce la recuperarea materiei prime secundare care va fi reintrodusă în circuit și regăsită în produsele noi;
  • O singura baterie uzata aruncata la cosul de gunoi, apoi ajunsa la rampa de gunoi, poate polua un metru patrat de pamant si 10 litri de apa.
Ecotic InfoCons