InfoCons organizează seminarul de lucru în cadrul Proiectului European TRUST aWARE

InfoCons organizează astazi, 16 Martie 2023 doua seminarii de lucru în cadrul Proiectului European TRUST aWARE ce are ca scop familiarizarea consumatorilor cu platforma destinată sporirii securității cibernetice.

Seminariile se vor desfasura in format online pe platforma Zoom.

Citeste si : Permis de conducere digital – Noua propunere a Comisiei Europene

Misiunea TRUST aWARE își propune să abordeze provocările socio-tehnice cheie pentru abordarea eficientă a amenințărilor digitale emergente S&P și să maximizeze adoptarea acestor instrumente și, în consecință, impactul proiectului. Pentru asta, vom:

  • Realiza o analiză multidisciplinară a condițiilor-cadru care determină diferitele riscuri S&P cu care se confruntă cetățenii UE, abordând aspecte tehnice, sociale, economice, etice, de standardizare, de reglementare și juridice. Acestea sunt esențiale pentru informarea diferitelor etape de inginerie software (de la proiectare la producție) pentru asigurarea impactului și adoptarea soluțiilor TRUST aWARE. În plus, acest proces ne va permite să obținem dovezi și perspective pentru a informa amenințările cibernetice, standardizarea și dezbaterile și eforturile de reglementare;
  • Dezvoltarea unui proces de co-creare și evaluare centrat pe utilizator, cu utilizatorii și părțile interesate implicate pentru asigurarea impactului TRUST aWARE în mediul operațional (Nivel de pregătire tehnologică: TRL-7). Piloții conduși de utilizator vor permite o buclă de feedback continuă. Întrucât TRUST aWARE va oferi instrumente pentru toți cetățenii, inclusiv pentru grupurile vulnerabile, piloții noștri vor lua în considerare echilibrul de gen și diverse grupuri de populație, cu accent special pe minori (<18 ani), unde este necesară o protecție specială S&P; și vârstnici (>65 de ani), cărora le lipsesc adesea competențele digitale;
  • Implementarea de acțiuni transdisciplinare într-o manieră holistică pentru asigurarea impactului, sustenabilității și adopției, promovând: programe de formare pentru cetățeni și părțile interesate; metode de certificare (pe baza Europrivacy); legătura și contribuții la inițiativele relevante de standardizare; și acțiuni de exploatare și comunicare.

Mai multe detalii regasiti pe site-ul Proiectului : https://trustaware.eu/