Escrocheriile prin telefonul mobil sunt dificil de recunoscut. Fiţi precaut dacă cineva vi se adresează ca şi cum v-ar cunoaşte sau în legătură cu apelurile pierdute de la numere necunoscute – se pot aplica taxe ascunse.

La ce să fim atenţi!

Escrocheriile prin tonuri de apel vă pot atrage cu o ofertă pentru un ton de apel gratuit sau la un cost redus. Ceea ce nu realizaţi, în fapt, este că acceptând această ofertă v-aţi abonat la un serviciu ce vă va trimite tonuri de apel, în continuare, taxându-vă un tarif special pentru acestea. Există multe companii legitime ce vând tonuri de apel, însă există şi escroci care vor încerca să ascundă costul real pentru acceptarea unei oferte. Fraudatorii fie nu vă spun că solicitarea dumneavoastră pentru primul ton de apel reprezintă o abonare la un serviciu de tonuri de apel, fie această informaţie este indicată cu litere mici în datele ofertei. De asemenea, aceştia vor face foarte dificilă dezabonarea de la respectivul serviciu. Va trebui, efectiv, să declaraţi că renunţaţi la respectivul serviciu pentru a sista trimiterea tonurilor de apel şi taxele aferente.

Reţineţi
Trimiteţi `STOP’ mesajelor text nedorite sau pentru a opri abonamentele nedorite.

Atenţie
Nu răspundeţi niciodată mesajelor text ce vă oferă tonuri de apel gratuite sau apelurilor pierdute de la numere necunoscute.

Gândiţi-vă
Nu apelaţi numerele de telefon care încep cu … afară de cazul în care sunteţi conştient de costul implicat. Aceste numere de telefon sunt taxate la un tarif special.

Întrebaţi-vă
Cunosc modul de sistare al oricărui serviciu de abonament la care vreau să mă înscriu?

Citeste mai multe AICI.

Escrocherii prin telefonul mobil InfoCons Protectia Consumatorilor