Crăciunul în Viena , Austria – Află care sunt informațiile de care ai nevoie în călătorie !

InfoCons – Asociație Natională pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din România  te informează .

Cetăţenii români nu au nevoie de viză pentru a călători în Austria .

Intrarea cetăţenilor români pe teritoriul federal austriac este permisă cu paşaportul sau cartea de identitate , în curs de valabilitate la data efectuării călătoriei .

Citește și : Conexiunea la internet – Informații Utile

Intrarea pe baza de carte de identitate este permisă și în tranzit aeroportuar numai dacă respectiva călătorie se efectuează către țări în care se acceptă intrarea cetățenilor români cu acest tip de document .

Cetăţenii români care intenţionează să rămână pe teritoriul Austriei pentru o perioadă mai lungă de 90 de zile , au obligaţia de a se înregistra la autorităţile locale, urmând să primească o dovadă pentru şedere legală .

Citeste si : Alertă InfoCons : Pastile de supt cu până la 6 E-uri !

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care intenţionează să rămână pentru o perioadă îndelungată pe teritoriul acestui stat să se adreseze misiunii diplomatice a României şi să îşi anunţe prezenţa în regiune , comunicând coordonatele personale pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă .

Austria este o ţară cu un nivel de criminalitate scăzut, fenomenul infracţional având autori şi cetăţeni din statele central şi est europene .

Zonele cele mai expuse infracţiunilor de furt sunt marile centre comerciale (Pandorf, SCS, Salzburg), perimetrul turistic şi istoric al oraşului Viena , zonele de servicii pe autostrăzi , etc.

Pentru orice tip de incident care afectează siguranţa persoanei sau a bunurilor, recomandăm contactarea poliţiei austriece şi informarea secţiei consulare a Ambasadei României din Viena .

Află care sunt numerele de urgență din Austria pe consumers-protection.org AICI 

În Austria starea generală a drumurilor este foarte bună . Circulația cu lumina de zi sau faza scurtă aprinsă este permisă , dar nu obligatorie. În condiții de vizibilitate redusă (ploaie, ceață, zăpadă sau în tuneluri) , nu este suficientă aprinderea luminii de zi, fiind necesară și faza scurtă. Se recomandă utilizarea luminii de zi .

Verifică timpii de așteptare la punctele de trecere a frontierei din România în Aplicația Gratuită InfoCons . 

Continuă să citești mai multe despre condițiile de călătorie în Austria AICI . 

Craciun Viena InfoCons Protectia Consumatorului