Alertă InfoCons! E171 interzis de UE din acest an

  1. Acasă
  2. Alertă InfoCons! E171 interzis de UE din acest an

            Ce este E171E171 este un aditiv alimentar din categoria coloranţilor naturali de origine minerală. Se prezintă sub forma unui praf alb. Utilizat în special ca şi colorant de suprafaţă şi pentru separarea straturilor în produse, este admis a se folosi conform reţetelor în toate categoriile de produse alimentare. Se utilizează şi în pasta de dinţi, ca agent de albire.

Propunerea Comisiei Europene este bazată pe avizul științific emis de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară prin care se aduce la cunoștința consumatorilor faptul că E171 NU mai poate fi considerat sigur atunci când este folosit ca aditiv alimentar, fiind luate în calcul preocupările referitoare la genotoxicitate.

Cum te poate ajuta aplicația InfoCons să descoperi ce aditivi consumi?

Descarcă GRATUIT aplicația InfoCons și află care este numericul de aditivi, dar și care sunt denumirile acestora. Printr-o simplă scanare a codului de bare de pe produse, poți afla dacă în produsele pe care urma să le consumi este vreun aditiv interzis.

Aplicația InfoCons este disponibilă atât pentru sistemul de operare IOS, cât și pentru ANDROID, iar descărcarea se poate realiza de AICI.

Citește întregul articol AICI.

E171
Descarca aplicatia InfoCons
Meniu