Odată cu aniversarea a 20 de ani de la lansarea Facebook avem prilejul de a reflecta asupra impactului pe care această platformă socială l-a avut la nivel global. Data de 4 februarie 2004 reprezintă momentul în care Mark Zuckerberg, creatorul Facebook, a lansat platforma numită atunci „thefacebook.com” .

În timpul petrecut la Harvard ca student, Mark Zuckerberg a gândit platforma cunoscută astăzi sub numele de Facebook inițial pentru tineri din universitățile din Liga Ivy, ca pe un spațiu digital prin care aceștia să poată comunica. Odată cu creșterea popularității sale, Facebook a devenit accesibil pentru publicul larg de pe mai multe continente.

În cei 20 de ani de existență, Facebook a fost într-o evoluție continuă și a îmbunătățit experiența utilizatorilor prin noi servicii, funcționalități, oportunități și așa mai departe. În prezent, Facebook este una dintre cele mai puternice forțe ale erei digitale.

Impactul acestei platforme sociale asupra societății și a formelor actuale de comunicare nu poate fi contestat. În mediul online actual însă, Facebook nu este imun la riscurile asociate contrafacerii și pirateriei, care pot afecta în special drepturile de proprietate intelectuală ale utilizatorilor și ale altor entități. Fii responsabil pe internet și respectă drepturile de proprietate intelectuală!

Fii original cu o9atitudine!

 

Surse :