La data de 25 martie, poporul grec sărbătorește Ziua Națională a Greciei, numită și Ziua Independenței în Grecia, o celebrare a 203 ani de când aceștia și-au câștigat independența.

Cu această ocazie, Aplicația InfoCons a fost dezvoltată de Asociația InfoCons pentru a sprijini toți cetățenii greci. Aplicația InfoCons este concepută pentru toate comunitățile vorbitoare de limbă greacă din Europa și este disponibilă în limba greacă pentru a asigura că toți cetățenii sunt conștienți de drepturile sale și sunt informați direct în limba maternă – greaca.

Aplicația InfoCons este un instrument util și gratuit care poate fi folosit în limba greacă sau în oricare dintre cele 33 de limbi în care este disponibil și poate fi descărcat din următoarele magazine online: App Store, Google Play și App Gallery. Aplicația oferă utilizatorilor informații vitale în limba greacă, cum ar fi:

  • Scanarea codurilor de bare ale produselor alimentare pentru a afla ingredientele, numărul și tipul de aditivi alimentari, alergeni, cantitatea de zahăr, sare, calorii;
  • Scanarea codurilor QR de pe etichetele energetice ale electrocasnicelor și ale altor dispozitive electronice;
  • Personalizarea aplicației pentru cei cu anumite probleme de sănătate și nevoi dietetice speciale prin stabilirea cantității de sare, zahăr, alergeni, aditivi numerici și de tipuri;
  • Toate numerele utile și de urgență la nivelul Greciei și internațional;
  • Alertele în timp real pentru produse alimentare și non-alimentare la nivelul Uniunii Europene;
  • Dicționar de terminologie în domeniul protecției consumatorilor, mediului, bancar financiar, muncă, asigurări, energie, etc.;
  • 3 coduri QR personalizate GRATUITE prin intermediul cărora traficul de scanare al codurilor QR generate poate fi monitorizat și mai mult.
Citește și : La ce trebuie să fim atenți când achiziționăm pește și produse din pește ?

 

Ziua Națională a Greciei, cunoscută și sub numele de Ziua Independenței în Grecia, are o semnificație deosebită pentru poporul grec. Data de 25 martie este folosită pentru a comemora declarația de independență a națiunii față de Imperiul Otoman la 25 martie 1821.

În ultimii ani, Ziua Independenței în Grecia s-a contopit cu o sărbătoare religioasă importantă în Grecia, cunoscută sub numele de sărbătoarea Bunei Vestiri. Având în vedere că Ziua Independenței coincide cu perioada Postului Mare, aceasta oferă populației grecești o oportunitate unică de a comemora și de a întări legăturile cu cei dragi.

Cu ocazia Zilei Naționale a Greciei, InfoCons adresează cele mai călduroase urări de sănătate, bucurie și prosperitate tuturor cetățenilor greci! La mulți ani de Ziua Națională a Greciei, cu o9atitudine!

Citește și : Uniunea Europeana impune reguli mai stricte pentru siguranța jucăriilor