Împreună, UNIȚI, suntem Superconsumatori! La mulți ani, români!

La mulți ani, românilor de pretutindeni! Ziua de 1 decembrie înseamnă pentru noi, românii, libertate și unire! Cu ocazia acestei zile, amintim tuturor românilor că, în calitate de consumatori, au drepturi pentru care trebuie să lupte!

Asemenea zilei naționale, și aplicația InfoCons este dedicată românilor de pretutindeni! Fie că sunteți în Marea Britanie, Italia, Spania sau Franța, aplicația InfoCons vă ajută să decideți voi pentru voi!

InfoCons pune la dispoziția consumatorilor aplicația prin care pot alege singuri, în cunoștință de cauză, ce produse să achiziționeze și să consume! Prin aplicația InfoCons, consumatorii au LIBERTATEA de a decide, fără a fi influențati de mesaje publicitare, ce vor să mănânce! Printr-o simplă scanare a codului de bare, etichetele produselor sunt redate direct pe telefonul mobil, într-o formă explicită, simplificată, rapidă și ușor de înțeles! Astfel, dacă până acum etichetele produselor erau ori greu de citit din cauza scrisului mult prea mic, ori termenii erau mult prea tehnici și greu de înțeles, din acest moment, aplicația InfoCons simplifică totul, iar consumatorii pot alege liber ce vor să pună pe masă!

Printr-o simpla scanare a codului de bare pot afla instant informatii utile, precum:

 • Ingrediente;
 • Numeric aditivi alimentari si tipul acestora;
 • Cantitate sare;
 • Cantitate zahar;

Aplicația InfoCons este totodată, o unealtă ce îi UNEȘTE pe consumatori! Dacă aceștia găsesc produse ce nu se regăsesc în baza de date, pot chiar ei să le introducă prin butonul dedicat acestei acțiuni. Astfel, după verificarea informațiilor completate, baza de date este îmbunătățită, iar consumatorii care vor dori să cumpere, la rândul lor, produsul respectiv, vor avea toate informațiile la îndemână – informații introduse chiar de unul dintre ei!  Astfel, consumatorii se vor ajuta reciproc în vederea facilitării procesului de achiziționare a produselor!

Descărcarea aplicației InfoCons se realizează în mod GRATUIT, fiind disponibilă atât pentru sistemul de operare Android, cât și pentru cel IOS. În urma descărcării, îi rugăm pe consumatori să ne transmită opiniile pe rețele sociale (Facebook, InstagramLinkedIn) sau la adresa de mail: aplicaț[email protected].

Împreună, UNIȚI, suntem SUPERconsumatori!

Pentru descărcarea aplicației, intră AICI

pentru Android

pentru iPhone

Sorin Mierlea„Prima aplicatie care te ajuta sa decizi TU pentru TINE, fara a mai fi influentat de mesaje publicitare sau alte tipuri de mesaje!  Astfel, ce mananci, cat mananci, ce cumperi, cat cumperi de unde cumperi sunt decizii care devin real ale tale! Aplicatia InfoCons, fiind la inceput de drum, este un pionier in domeniu si asteptam ca fiecare dintre consumatori sa ne impartaseasca bunele si relele, pentru a o putea dezvolta, dar si de a o completa cu produse care astazi nu se regasesc in baza de date. Este o aplicatie care te ajuta si cand calatoresti: esti In Dubai, in Grecia sau in Rusia, in China sau in Finlanda, cu ajutorul aplicatiei InfoCons, poti tu sa decizi pentru tine ceea ce mananci si ce cumperi. Ia atitudine, nu te lasa influentat, decide tu pentru tine!”

Sorin Mierlea – Presedinte InfoCons

 

De asemenea, cu ocazia zilei de 1 decembrie, punem la dispoziția consumatorilor imagini GRATUITE ce înfățișează o paralelă între trecutul și prezentul clădirilor din București, Alba Iulia și Iași. Imortalizarea din același unghi a unor imagini de acum 100 de ani, fac parte din campania de informare și educare „o9atitudine pentru cultură” demarată cu scopul păstrării în memoria colectivă a patrimoniului cutural.

În cadrul campaniei „o9atitudine pentru cultură”, au fost realizate tablouri, cărți poștale, mini-filmulețe și un album ce pot fi descărcate în mod GRATUIT de pe site-ul: romania.infocons.ro.  Românii de pretutindeni, pot descărca imaginile pentru a le afișa în instituții, locuințe, birouri ori restaurante și hoteluri în vederea promovării României.

*Imaginile din cadrul campaniei „o9atitudine pentru cultură” nu pot fi folosite în scop comercial.

La mulți ani, români!

Sorin Mierlea, președintele InfoCons, interviu Metropola TV

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat în decursul zilei de astăzi un interviu pentru Metropola TV. Interviul a avut drept subiect lansarea noii aplicații InfoCons, prin care consumatorii pot afla ce consumă!

Descarcă și tu GRATUIT aplicația InfoCons pentru a ști ce mănânci și a achiziționa produse în cunoștință de cauză!

Aplicația este disponibilă aici: https://infocons.ro/aplicatia-infocons/?referer=infocons-home

Sorin Mierlea Metropola TV
Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la Antena 3

Sorin Mierlea, președintele InfoCons, în direct la Antena 3, vorbind despre aplicația InfoCons. Noua aplicatie lansată este un real ajutor pentru consumatori, arătându-le printr-o simplă scanare a produselor informații cu privire la:

numericul de aditivi;
cantitatea de sare și zahăr;
ingrediente;
calorii.

Descarcă și tu GRATUIT aplicația InfoCons pentru a ști ce consumi și pentru a-ți face cumpărăturile în cunoștință de cauză!

În urma descărcării și folosirii aplicatiei InfoCons, nu ezita să ne spui părerea ta pe rețelele noastre sociale (Facebook, Instagram, LinkedIn) sau la adresa de mail: [email protected]!

Împreună suntem SUPERConsumatori! Ajută-ne să te ajutăm!

Sorin Mierlea Antena 3
Reprezentanții InfoCons participă la atelierul de implementare a Directivei 2020/1828

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 26 Noiembrie 2021 la atelierul de implementare a Directivei 2020/1828.

Evenimentul se va desfășura online și va aborda tema: Directivei 2020/1828 privind acțiunile în reprezentare pentru protecția intereselor colective ale consumatorilor și de abrogare a Directivei 2009/22/CE.

Mai multe informații despre această Directivă se poate vedea AICI.

 

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la Antena Stars

Presedintele InfoCons, Sorin Mierlea, este în direct la Antena Stars, vorbind despre  vacantele de sărbători din perspectiva protectiei consumatorilor. La ce trebuie să fie atenti consumatorii atunci când își aleg vacanțele?

Nu uita: aplicația InfoCons este unică în lume, fiind o inițiativă gândită și dezvoltată pentru informarea și educarea consumatorilor, ce poate fi folosită de oriunde. Aplicația este disponibilă atât pentru Android, cât și pentru IOS și se descarcă de aici: https://infocons.ro/aplicatia-infocons/?referer=infocons-home

Împreună suntem SUPERConsumatori! Ajută-ne să te ajutăm!

Sorin Mierlea la Antena Stars
Informare consumatori – Rechemare produs

InfoCons aduce în atenția consumatorilor retragerea de la comercializare a produselor de tip alimente.

În cele ce urmează este redat comunicatul oficial:

„Vă informăm că societatea MARCEL S.RL. a inițiat retragerea de la comercializare a produsului de mai jos, ca urmare a evidentierii prezentei Listeria monocytogenes.
CARREFOUR ROMÂNIA S.A. retrage de pe piață și recheamă de la consumatori următorul produs cu datele de identificare de mai jos:

Denumire produs: TOBA DE PORC DRAG DE ROMÂNIA
Cod EAN: 2955660000000
Lot/DLC: 004091121 / 24.12.2021
Lot/DLC : 004121121 / 27.12.2021

Se recomandă persoanelor care dețin produse din loturile descrise mai sus să nu le consume ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată,fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.
Persoanele care au consumat produsele menționate mai sus și care prezintă febră simplă sau însoțită de dureri de cap, sunt rugate să consulte medicul și să raporteze acest consum.
Femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, precum și cele în vârstă trebuie să acorde o atenție deosebită acestor simptome.
Aceste simptome pot sugera listerioza, boală potențial gravă, cu un timp de incubație de până la opt săptămâni.
Pentru informații suplimentare, puteți contacta Carrefour România S.A.: [email protected]

Sursa: ANSVSA

InfoCons lansează o aplicatie unică în lume care te ajută să decizi TU pentru TINE!

InfoCons a lansat unica aplicatie pentru a veni in sprijinul consumatorilor. Printr-o simpla scanare a codului de bare pot afla instant informatii utile, precum:

 • Ingrediente;
 • Numeric aditivi alimentari si tipul acestora;
 • Cantitate sare;
 • Cantitate zahar;

Astfel, consumatorii AU PUTEREA DE A LUA CELE MAI BUNE DECIZII PENTRU EI, bazându-se pe informațiile generate de aplicația InfoCons. Totodata consumatorii poate genera o lista de produse preferate pentru a afla instant cantitatea totala pe care aceste produse o au din punct de vedere al: aditivilor alimentari si tipul acestora, sare, zahar si calorii.  Astfel, acestia pot decide daca consuma sau nu toate aceste produse in functie de rezultatele obtinute.

 

Aplicatia InfoCons se descarcă GRATUIT și este disponibilă atât pentru sistemul de operare Android, cât și pentru cel IOS.

Pentru descărcarea aplicației, intră AICI.

pentru Android

pentru iPhone

 

 

 

Descarcă și tu GRATUIT aplicația InfoCons pentru a ști ce consumi și pentru a-ți face cumpărăturile în cunoștință de cauză!

 

 

În urma descărcării și folosirii aplicatiei InfoCons, nu ezita să ne spui părerea ta pe rețelele noastre sociale (Facebook, Instagram, LinkedIn) sau la adresa de mail: [email protected]!

 

Împreună suntem SUPERConsumatori! Ajută-ne să te ajutăm!

 

Când poți utiliza aplicația InfoCons? Aplicația InfoCons poate fi utilizată de oricine, oricând și de oriunde! Fie că ești acasă și îți plănuiești viitoarea listă de cumpărături, scanând ce deja ai în casă, fie că te afli chiar la cumparaturi aplicația InfoCons îți este la îndemână și îți sare în ajutor!

 

Ce este aplicația InfoCons? Aplicația InfoCons este un instrument dedicat pentru protecția consumatorilor, gândită și dezvoltată pentru a facilita procesul de achiziționare a produselor și citire a etichetelor. Premisa de la care plecăm? Un consumator educat este un consumator informat!

Toți consumatorii indiferent de vârstă, gen sau locație pot utiliza acest instrument care le oferă o radiografie instantă a informațiilor de pe etichetă.

 

În urma scanării produselor, vei putea accesa următoarele opțiuni:

 

 • PREFERINTE:  buton care indică dacă produsul scanat se încadrează (culoarea verde) sau nu (culoarea roșie) în opțiunile tale stabilite (secțiunea „Alegerea mea”) privind cantitatea de zahăr, sare, numericul de aditivi alimentari cât și tipul de aditivi alimentari dintr-un produs scanat

 

 • NUMAR E-URI: buton care indică numericul de aditivi găsiți în produsul scanat. În cazul în care dorești mai multe informații despre aditivii alimentari identificați, acestea pot fi vizualizate prin accesarea butonului cu numeric de e-uri.

 

 • SALVEAZĂ: la accesarea (apăsarea) butonului „Salveaza” vei salva produsul în secțiunea „Produse Salvate”. Din secțiunea respectivă poți oricând să selectezi unul sau mai multe produse și vei vedea totalurile privind cantitatea de zahăr, sare, calorii și, respectiv, numericul si tipul aditivilor alimentari identificați în produsele selectate. La a doua accesare/apăsare a butonului „Salveaza” vei putea elimina produsul din lista ta. Este disponibil doar pentru utilizatorii autentificați.

 

 

 • INGREDIENTE: la accesarea butonului „Ingrediente” se va afișa lista de ingrediente ale produsului scanat

 

 

 • RECICLEAZĂ: la accesarea butonului „Reciclează” vei putea vizualiza lista Centrelor de colectare unde poți recicla ambalajul produsului scanat.

 

 

 • RECLAMAȚIE: la accesarea butonului „Reclamație” vei putea completa „Formularul de reclamație” cu datele problemei pe care ai întâmpinat-o în legătură cu produsul scanat. Este disponibil doar pentru utilizatorii autentificați.

 

 • COMPLETEZĂ: în cazul în care consideri că un produs are datele incomplete sau nu este regasit in baza de date, poți ajuta la îmbunătățirea acesteia prin completarea informațiilor lipsă. Este disponibil doar pentru utilizatorii autentificați.
 • CALCULATOR: la accesarea acestui buton vei putea insera cantitatea pentru produsul scanat și vei afla cantitatea de sare, zahăr și calori aferentă cu cantitatea de produs selectată. Astfel, dacă produsul scanat are 100 de grame, tu vei putea cu ajutorul calculatorului să afli cantitatea de sare, zahăr și calori pentru o cantitate mai mare, de exemplu 350 de grame.

 

 • ATENȚIONĂRI: la accesarea acestui buton vei vedea avertismentele/atenționările disponibile pentru acest produs.

 

 

 • DISTRIBUIE: la accesarea acestui buton, vei putea distribui produsul scanat cu prietenii tăi pentru a împărtăși informațiile găsite.

 

 

Meniu principal

 

 • GĂSEȘTE PRODUSUL: La accesarea acestui buton, vei fi redirecționat către pagina principal a aplicației, pentru a putea scana un nou produs.
 • ALEGEREA MEA: La accesarea acestui buton, vei putea complete un formular cu preferințele tale de consum pentru : cantitatea de sare, zahar, numeric aditivi si tipul de adtivi . După completarea formularului, aplicatia InfoCons îți va semnala la fiecare scanare, dacă produsul este sau nu conform cerințelor tale.
 • CONTUL MEU: Acest buton te va trimite la pagina cu datele tale de logare.
 • PRODUSE SALVATE: Aici vei găsi produsele pe care le-ai salvat prin butonul „SALVEAZA” din pagina produsului scanat. Le poți, mai departe, bifa pentru a vedea cantitățile totale de sare, zahăr, calorii și aditivi cat si tipul acestora.

 

radio guerrilla sorin mierlea protectia consumatorilor„Prima aplicatie care te ajuta sa decizi TU pentru TINE, fara a mai fi influentat de mesaje publicitare sau alte tipuri de mesaje!  Astfel, ce mananci, cat mananci, ce cumperi, cat cumperi de unde cumperi sunt decizii care devin real ale tale! Aplicatia InfoCons, fiind la inceput de drum, este un pionier in domeniu si asteptam ca fiecare dintre consumatori sa ne impartaseasca bunele si relele, pentru a o putea dezvolta, dar si de a o completa cu produse care astazi nu se regasesc in baza de date. Este o aplicatie care te ajuta si cand calatoresti: esti In Dubai, in Grecia sau in Rusia, in China sau in Finlanda, cu ajutorul aplicatiei InfoCons, poti tu sa decizi pentru tine ceea ce mananci si ce cumperi. Ia atitudine, nu te lasa influentat, decide tu pentru tine!”

 

Sorin Mierlea – Presedinte InfoCons

Aplicatia InfoCons
Reprezentanții InfoCons participă la evenimentul organizat de Ambasada Italiei

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 24 Noiembrie 2021 la evenimentul organizat de Ambasada Italiei la București.

Evenimentul se va desfășura online începând cu ora 10:30 și va aborda tema: Viitorul dietelor tradiționale: Educația consumatorului prin etichetarea alimentelor.

Agenda evenimentului poate fi consultata AICI.

 

InfoCons
Informare consumatori

RECHEMARE PRODUS

InfoCons aduce în atenția consumatorilor retragerea de la comercializare a produselor de tip cremă de păstrav condimentată.

În cele ce urmează este redat comunicatul de presă oficial:

„Denumire produs: Cremă de păstrav condimentată
Cantitate netă: 150g
Lot: 10112021
Data de expirare: 10.12.2021
EAN: 6422497004035

Vă informăm că producătorul DORIPESCO SRL a inițiat retragerea de la comercializare a produsului menționat mai sus, ca urmare a evidențierii prezenței Listeria monocytogenes.

Pentru protejarea sănătății consumatorilor, REWE România retrage de la comercializare, recheamă produsul Hanul Boieresc Cremă de păstrav condimentată 150g, lot 10112021, data de expirare 10.12.2021 și recomandă persoanelor care au achizitionat produsul din lotul menționat mai sus să nu îl consume, ci să îl distrugă sau să îl aducă înapoi în orice magazin PENNY. Contravaloarea va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Această bacterie poate provoca listerioza, infecție care poate avea consecințe nedorite asupra sănătății în special a femeilor gravide, copiilor mici, persoanelor în vârstă sau cele cu un sistem imunitar scăzut. Persoanele care au consumat acest lot de produs și care prezintă febră, dureri musculare, diaree sunt rugate să consulte medicul și sa raporteze acest consum.

Producatorul își cere scuze pentru neplăcerile create!
Pentru informații suplimentare, ne puteți contacta telefonic la 0800.110.111 (Luni-Sâmbătă 08:00-21:00) sau pe adresa de e-mail [email protected]

Sursa: ANSVSA

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, interviu Radio Trinitas

Presedintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru Radio Trinitas, abordând subiectul numărului de aditivi alimentari găsiți în pateul de post.

Pentru o mai bună informare referitoare la informațiile de pe etichetele produselor, consumatorii pot descărca GRATUIT noua aplicatie InfoCons, accesând: https://infocons.ro/aplicatia-infocons/?referer=infocons-home

Sorin Mierlea Radio Trinitas
Ultimele zile pentru înscrieri în Gala Premiilor pentru un Mediu Curat!

Joi, 25 noiembrie 2021, este ultima zi în care se pot primi înscrieri și nominalizări pe platforma www.premiilepentrumediucurat.ro în Gala Premiilor pentru un Mediu Curat – ediția a XIII a.

ECOTIC îi încurajează pe cei care încă nu au înscris în Gala Premiilor pentru un Mediu Curat  inițiativele dedicate protecției mediului, să profite de ultimele zile disponibile pentru această etapă și, să transmită prin formularul dedicat informațiile necesare pentru jurizare. Prin acest concurs, organizatorii își propun să aducă în atenția publicului larg, cât mai multe acțiuni care au contribuit la: un mediu înconjurător mai curat, conservarea resurselor naturale sau promovarea protecției mediului.

Categoriile de premii de anul acesta sunt:

 • PROIECTE DE MEDIU (3 câștigători);
 • PERSONALITATEA DE MEDIU A ANULUI (1 câștigător);
 • PREMIUL SPECIAL dedicat JURNALIȘTILOR (1 câștigător).

Înscrierile vor fi jurizate de către reprezentanți ai Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Asociația Municipiilor din România (AMR), InfoCons, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, Hotnews și ECOTIC. Criteriile de jurizare includ: impactul asupra protecției mediului, originalitatea, relevanța și durabilitatea. Regulamentul campaniei este disponibil pe platforma dedicată.

Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul unui eveniment online care va avea loc pe 15 decembrie, ora 15:00 și va fi transmis LIVE pe platforma Hotnews, precum și pe pagina de Facebook Organizatia ECOTIC.

Ediția a XIII a Galei Premiilor pentru un Mediu Curat este susținută de: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Asociația Municipiilor din România (AMR), InfoCons, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, APDETIC, Radio Eco Natura, Radio România Cultural, RFI România, Cărturești și Hotnews.

 

 

 

Atenție! Rechemare produs

InfoCons aduce în atenția consumatorilor retragerea de la comercializare a produselor de tip pulpe întregi.

În cele ce urmează este redat comunicatul oficial:

„Nume produs eticheta: PULPE INTREGI CU O PORTIUNE DE SPATE ATASATA
Producător: CEDROB S.A. POLONIA
Gramaj: 10KG/BAX
Nr. lot/cod bare: 282/3/192/21 data expirare 09.10.2023

Detalii referitoare la ceea ce este în neregula cu produsul.
PRODUSUL ESTE INFESTAT CU SALMONELLA  ENTERIDITIDIS

Măsuri pe care trebuie sa le ia consumatorul.
PRODUSUL TREBUIE RETRAS DE PE PIATA IN INTERVALUL 22.11.2021 – 17.12.2021

Ne cerem scuze pentru orice neplacere creata!

Adresa companiei și detalii de contact
SC GAMA VEST TRADE SRL
ARAD,STR.UNIRII NR 16 ARAD”

Sursa: ANSVSA

 

Rechemare produs tip pulpe de pui

InfoCons aduce în atenția consumatorilor rechemarea de pe piață a  produsului tip pulpe de pui congelate.

În cele ce urmează este redat comunicatul de presă oficial:

„Va informam ca Metro Cash & Carry Romania a initiat retragerea de la comercializare si de la clienti a articolului mentionat mai jos. Motivul rechemarii: prezenta Salmonella Enteritidis.

Rechemare produs

In cazul in care ati cumparat produsul mentionat mai sus, va rugam sa nu il consumati si sa il returnati in magazinele Metro Cash & Carry Romania SRL pana pe 11.12.2021, urmand sa primiti contravaloarea acestuia.

Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente cauzate de acest incident.”

Sursa ANSVSA

Rechemare produs
Președintiele InfoCons, Sorin Mierlea, interviu Antena 1

🎥Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat în decursul zilei de astăzi, un interviu pentru Antena 1, în care a abordat subiectul demiterii conducerii Autorității Naționale pentru Protectia Consumatorilor.

Sorin Mierlea Antena 1
Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la Antena Stars

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct pentru Star Matinal Oficial pe canalul de televiziune Antena Stars, vorbind despre reduceri din perspectiva protecției consumatorilor. La ce trebuie să fie atenți consumatorii atunci când cumpără de la reduceri?!

Sorin Mierlea Antena Stars
Informare consumatori retragere de pe piață

InfoCons aduce în atenția consumatorilor retragerea de la comercializare a produselor de tip alimente.

În cele ce urmează este redat comunicatul oficial:

„Vă informăm că societatea COPANEX S.R.L. a inițiat retragerea de la comercializare a produsului ” PIPOTE PUI 500G „, ca urmare a evidențierii prezenței Salmonella Enteritidis în produs.

CARREFOUR ROMÂNIA S.A. și Penny retrag de pe piață și recheamă de la consumatori următorul produs cu datele de identificare de mai jos:

Denumire produs: PIPOTE PUI 500G COPANEX
Cod EAN: 7896589533311
Lot/DLC: 080921 / 15.06.2022

Salmonella poate provoca afecțiuni grave stomacale sau intestinale (salmoneloza).
Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat.
Contravaloarea produselor va fi returnată,fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Pentru informații suplimentare, puteți contacta Carrefour România S.A.: [email protected] sau COPANEX SRL la [email protected]

Sursa: ANSVSA

ATENȚIE! Retragere produs. InfoCons
Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la Antena 3

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, este în direct la Antena 3 vorbind despre perioada de returnări și garanții ulterioară zilei de BlackFriday. Ce trebuie să știe consumatorii despre procesul de returnare al unui produs?

Sorin Mierlea Antena 3
Protocolul de colaborare „Sport pentru consumator”, închieiat între InfoCons – Organizație pentru Protecția Consumatorilor și Institutul Sportiv Român

InfoCons – Organizație pentru Protecția Consumatorilor și Institutul Sportiv Român au semnat luni, 15 noiembrie, protocolul de parteneriat „Sport pentru consumator”, care vizează conceperea, dezvoltarea și implementarea unor programe/proiecte specializate privind consumatorul.

 

„Protectia consumatorilor de gaming  si esports răspunde noilor provocări apărute în scocietate. În noul context, consumatorul trebuie apărat, informat, și mai ales educat cu privire la drepturile și obligațiile sale, iar aceasta este posibilă doar cu o9atitudine! Primul pas pentru atingerea acestui obiectiv a fost realizat: pe 15 noiembrie prin incheierea  parteneriatului dintre InfoCons și Institutul Sportiv Român! Următorii pași ai acestui demers nu vor ezita să apară, pentru că împreună luăm atitudine, o9atitudine!”, a declarat președintele InfoCons, Sorin Mierlea.

 

Adrian Socaciu, președintele Institutul Sportiv Român, a precizat că importanța sportului pentru consumator nu poate fi contestată și este mai bine să previi decât să tratezi.

 

„Protocol de colaborare Sport pentru consummator are la bază principiul prevenirii. Sportul creşte durata de viaţă, activizează metabolismul, îmbunătăţeşte funcţia pancreasului și normalizează glicemia, menţin sănătatea inimii și a creierului, sunt doar câteva dintre beneficiile sportului pentru consumator. Iar România are mare nevoie de sport pentru a se menține sănătoasă, în contextul în care 63% dintre români nu practică niciodată niciun tip de activitate sportivă, iar 55% din populaţia României este supraponderală”, a declarat Adrian Socaciu, președintele Institutul Sportiv Român.

 

Documentul cuprinde modalitățile concrete în care cele două părți vor colabora pentru îndeplinirea obiectivelor pe care și le-au propus în comun. La baza colaborării bilaterale stau principiile transparenţei şi profesionalismului în valorificarea cunoştinţelor şi a experienţei pe domeniul de competenţă al activităţii fiecărei părţi.

 

Amintim că Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a prezentat în acest an planul de acţiune globală pentru promovarea activităţii fizice, prin care dorește să reducă cu 15% sedentarismul în rândul adulţilor şi al adolescenţilor, până în anul 2030.

Sorin Mierlea si Adrian Socaciu
Sorin Mierlea, președintele InfoCons, în direct la Antena 3

Sorin Mierlea, Președintele InfoCons, în direct la Decisiv, pe canalul de televiziune @Antena 3, abordând tema reducerilor de BlackFriday.

Sorin Mierlea Antena 3
Sorin Mierlea, președintele InfoCons, interviu pentru Știrile Kanal D

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat în decursul zilei de astăzi, 16.11.2021, un interviu pentru Știrile Kanal D de la ora 19:00, în care a vorbit despre uleiul de palmier. Ce trebuie să știe consumatorii și la ce trebuie să fie atenți atunci când achiziționează ulei de palmier?!

Sorin Mierlea Kanal D
Ce pietre sunt recunoscute drept pietre pretioase?

Pentru achiziționarea unor astfel de pietre, trebuie să știm că în categoria pietrelor prețioase se încadrează: rubinele, diamantele, smarladele, safirele, precum și perlele naturale, perelele de cultură ori alte pietre fine (pietre semiprețioase).

Pe piață există trei categorii de pietre utilizate pentru bijuterii: pietre naturale, pietre sintetice și pietre artificiale. Pentru a putea identifica categoria pietrei pe care ne dorim să o achiziționăm, trebuie să fim atenți la următoarele caracteristici:

 1. Pietre naturale: aceste pietre pot avea în compoziție un singur element, așa cum este în cazul diamantului ce etse compus integral din carbon pur sau mai multe elemente, precum în cazul turcoazului;
 2. Pietre sintetice: aceste pietre sunt create în laborator, fiind reproduceri ale pietrelor naturale (vedem cazurile rubinelor sintetice sau safirelor sintetice);
 3. Pietre artificiale: aceste pietre sunt produse în laborator, fiind, însă, diferite de orice alte pietre existe în natură, de exemplu cristalele sau cubic zirconia.

 

Pentru perle, trebuie avute în vedere două mari categorii, după cum urmează:

 

 1. Perle naturale: vorbim aici despre perlele marine (găsite în scoicile din apa sărată) sau perlele de apă dulce (găsite în scoicile din apa dulce);
 • Perle de cultură: acestea se formează într-un mediu special amenajat și controlat, de exemplu bazine. Pe piața mondială, aceste perle sunt cel mai des întâlnite.

Ai grijă să nu achiziționezi produse contrafăcute!

În domeniul metalelor prețioase pot apărea adesea produse contrafăcute ce îmbracă diverse forme, precum imitații, umpluturi și acoperiri.

Imitațiile: metale extrem de asemănătoare ca aspect cu metalele prețioase. Pentru a se opera distincția dintre aceste metale și cele prețioase, trebuie realizată o analiză chimică.

Umpluturi: bijuteriile pot fi umplute cu metal comun, cu metal prețios cu titlu inferior ori alt metal prețios decât cel de la suprafață;

Acoperiri: articole din metal comun acoperite cu un strat subțire de metal prețios.

 

Când vorbim despre pietrele prețioase, trebuie avută în vedere o serie de contrafaceri, precum:

Pietre de imitație: reproduceri identice ori articole ce seamănă izbitor și nu pot fi

depistate printr-o simplă analiză cu ochiul liber;

Dublete și triplete: pe lânga o piatră naturală sunt adăugate una sau două pietre cu o valoare mai scăzută sau chiar imitații.

Pietre tratate în laborator: pietre modificate chimic sau fizic (culoare, lustru, transparență), pentru a arăta precum pietrele prețioase.

Pietre pretioase
Informare consumatori – Rechemare produs

InfoCons aduce în atenția consumatorilor retragerea de la comercializare a produselor de tip alimente.

În cele ce urmează este redat comunicatul oficial:

„Vă informăm că societatea CARREFOUR ROMÂNIA S.A. a inițiat retragerea de la comercializare a produsului de mai jos, ca urmare evidentierii prezentei Listeria monocytogenes.
CARREFOUR ROMÂNIA S.A. retrage de pe piață și recheamă de la consumatori următorul produs cu datele de identificare de mai jos:
Denumire produs: TOBA DE PORC DRAG DE ROMÂNIA
Cod EAN: 2955660000000
Lot/DLC: 007041021 / 18.11.2021

Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus să nu le consume ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.
Persoanele care au consumat produsele menționate mai sus și care prezintă febră simplă sau însoțită de dureri de cap, sunt rugate să consulte medicul și să raporteze acest consum.
Femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, precum și cele în vârstă trebuie să acorde o atenție deosebită acestor simptome.
Aceste simptome pot sugera listerioza, boală potențial gravă, cu un timp de incubație de până la opt săptămâni.
Pentru informații suplimentare, puteți contacta Carrefour România S.A.: [email protected]

 

Sursa: ANSVSA

Informare consumatori. InfoCons
Sorin Mierlea, președintele InfoCons, interviu TVR2

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru TVR2, în care a abordat problematica reducerilor și ofertelor de Black Friday.

TVR2 Sorin Mierlea
Black Friday cu o9atitudine!

In urma controalelor efectuate de catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor prin Comandamentul special BlackFriday la diferite site-uri care ofereau promotii in aceasta perioada , au fost constatate mai multe abateri printre care:

“ – practicarea de vânzări cu preț redus, în condițiile în care prețul de referință afișat pe site nu era cel mai mic preț practicat în ultimele 30 de zile, prin modul incorect de calcul al prețului redus creându-se premisa existenței unui avantaj specific prețului, consumatorii fiind determinați să ia o decizie de tranzacționare pe care nu ar fi luat-o dacă ar fi cunoscut realitatea

– lipsa indicării, pe site-ul societății, în mod clar și neechivoc a datei la care încetează oferta sau dacă oferta se referă la stocul de bunuri disponibil. “

InfoCons indeamna toți consumatorii care dețin bonul fiscal sau extrasul de card bancar de ahiziționare in ultima perioada a diferitelor produse de la operatorii economici ce au făcut obiectul acestor controale, să se îndrepte de îndată către protecția consumatorilor în vederea depunerii unei sesizări pentru recuperarea daunelor materiale si morale.

Felicităm lucrătorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor care au luat atitudine și apără interesele consumatorilor la standarde europene, facand publica, totodata, lista site-urilor ce au facut obiectul acestor controale.

Nu uitati, indiferent de promoție, aveti aceleași drepturi. Un produs redus nu înseamnă și o reducere a drepturilor voastre in calitate de consumatori.

InfoCons te ajută să fii informat! Ai încredere, înainte de a cumpăra, informează-te, testează, cunoaște-ti drepturile și numai după aceste etape, cumpără.

 

Informatii suplimentare privind achizitiile de Black Friday

 

Sorin MierleaProtecția Consumatorilor nu înseamnă doar legislație, drepturi și obligații; înseamnă în primul rând bun simt, normalitate, moralitate și, mai ales, respectul între comerciantproducător, importator și client, în calitatea lui de consumator. Ia o9atitudine, pentru a fi cu adevărat responsabili pentru noi, pentru copiii noștri, astfel ca împreună să fim cu adevărat consumatori și cetățeni europeni! “

Sorin Mierlea – Presedinte InfoCons

BlackFriday cu o9atitudine
Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, interviu TVR 1, în cadrul emisiunii România9

Sorin Mierlea, președintele InfoCons, a acordat astăzi, 11.11.2021, pentru emsiunea România9 ce se difuzează începând cu ora 17:30, un interviu în care a abordat problematica reducerilor și ofertelor din această perioadă din perspectiva protectiei consumatorilor. De Black Friday nu ni se reduc drepturile pe care le avem în calitate de consumatori! Ia atitudine, pentru a avea un altfel de BlackFriday!

Sorin-Mierlea-interviu-TVR
Sorin Mierlea, președintele InfoCons, în direct la a7TV

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la a7TV, abordând problematica reducerilor de BlackFriday. Ia atitudine, pentru că drepturile tale în calitate de consumator nu se reduc în această perioadă! Descarcă aplicația InfoCons pentru a ști ce consumi!

Sorin Mierlea_a7TV
InfoCons te informează: azi ce zi se celebrează? Ziua Mondială a Calității

Astăzi, pe 11 noiembrie, de Ziua Mondială a Calității, aducem în atenție conceptul „dublu standard al calității” –  același produs poate conține ingrediente diferite, în funcție de țara în care este comercializat. În anul 2017, InfoCons a realizat un studiu pe această temă, comparând etichetele acelorași produse din țară și din afară.

Studiul a fost efectuat pe baza a două tipuri de produse: băutură carbogazoasă și ciocolată. În ceea ce privește primul tip de produs (băutura carbogazoasă) s-au comparat etichetele din România cu cele din Spania și, respectiv, Marea Britanie. Au fost identificate diferențe precum: conținut de fructe, numeric aditivi sau cantitate de zahăr.

Pentru cel de-al doilea tip de produs (ciocolată), au fost comparată eticheta din România cu cea existentă în Spania. Diferențele dezvăluite prin studiul efectuat de InfoCons, au constat în  conținutul de proteine, de sare și de zahăr.

Întregul studiu poate fi consultat AICI.

Ziua Mondiala a Calitatii
Sorin Mierlea, președintele InfoCons, interviu pentru ProTV

Sorin Mierlea, președintele InfoCons, a acordat în decursul zilei de astăzi un interviu pentru PRO TV despre reducerile și ofertele din această perioadă – la ce trebuie să fie atenți consumatorii de BlackFriday?

Sorin Mierlea
Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, live la DigiFm

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la „Omul Potrivit cu Adrian Cojocaru” în cadrul DigiFM, abordând problematica ofertelor și reducerilor de BlackFriday.

Sorin Mierlea Digi Fm
ATENȚIE! Rechemare produs

InfoCons aduce în atenția consumatorilor retragerea de la comercializare și rechemarea de la clienți a produselor de tip condiment.

În cele ce urmează este redat comunicatul oficial:

„Nume produs pe eticheta: chimion
Producator: TRS
Nr.lot/cod bare:HUD2627

Detalii referitoare la ceea ce este in neregula cu produsul:
Contaminare cu oxid de Etilena

Masuri pe care trebuie sa le ia consumatorul:
Produsul se returneza la magazin

Ne cerem scuze pentru orice
Neplacere creata!

Adresa companiei si detalii de contact:
SC BEAUTIFUL SKY S.R.L.
SOS.COLENTINA NR.354 SECTOR.2″

 

Sursa: ANSVSA

Atentie! retragere produs. InfoCons
Meniu