Sorin Mierlea, Președintele InfoCons vorbește în cadrul emisiunii „ Alege Responsabil ” de pe Trinitas TV despre drepturile persoanelor cu dizabilități

Președintele InfoCons , Sorin Mierlea , vorbește în cadrul emisiunii „ Alege Responsabil ” de pe Trinitas TV despre drepturile persoanelor cu dizabilități .

Citește și : SMS 113 – Serviciul de Urgenta Pentru Persoane cu Dizabilitati de Auz si de Vorbire

Noutăți pentru utilizatorii cu dizabilități auditive și/sau de vorbire

Astfel, în cazul utilizatorilor finali cu dizabilități auditive și/sau de vorbire, furnizorii de servicii de comunicații la puncte mobile vor fi obligați să asigure pachete care să conțină ca beneficii lunare minime, disponibile exclusiv la nivel național:

  • un număr nelimitat de SMS-uri în rețeaua proprie și 300 SMS-uri în alte rețele, la un tarif recomandat de 4 euro/lună, inclusiv TVA.

Totodată, la cererea utilizatorilor, furnizorii vor oferi:

  • un volum de date de minim 3 GB și un volum nelimitat de date pentru utilizarea serviciilor de interpretare video în limbaj mimico-gestual prin intermediul aplicațiilor dedicate, la un tarif recomandat de 2 euro/lună, inclusiv TVA;

Tariful total recomandat al pachetului este de 6 euro/lună, inclusiv TVA.

În prezent, persoanele cu dizabilităţi auditive și/sau de vorbire pot beneficia lunar de oferte cu un număr nelimitat de SMS-uri în reţelele proprii, de cel puțin 150 SMS-uri în rețelele naționale şi, la cerere, un trafic naţional la internet mobil de minim 300 MB.

Citește și : Numărul InfoCons, destinat și persoanelor cu dizabilități

Noutăți pentru utilizatorii cu dizabilități vizuale

Pentru utilizatorii finali cu dizabilități vizuale, pachetele puse la dispoziție de furnizorii de servicii de comunicații la puncte mobile vor conține ca beneficii lunare minime, disponibile exclusiv la nivel național:

  • 2.000 minute în rețeaua proprie și 500 minute în alte rețele la un tarif recomandat de 2 euro/lună, inclusiv TVA;

De asemenea, la cererea utilizatorilor, furnizorii vor oferi un volum de date mobile de 3 GB la un tarif recomandat de 2 euro/lună, inclusiv TVA.

Tariful total recomandat al pachetului este de 4 euro/lună, inclusiv TVA.

În prezent, persoanele cu dizabilități vizuale pot beneficia de oferte cu cel puțin 300 de minute naționale și, la cerere, trafic național lunar la internet mobil de minim 300 MB.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal