Siguranță și securitate – O lume digitală mai bună

Anul acesta, tema Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorului, ce are loc pe 15 martie, este `O lume digitală mai bună` (#BetterDigitalWorld). InfoCons, membru cu drepturi depline în organizația Consumers International, sprijină această inițiativă.

Produsele smart fac parte din rețele întregi și sisteme interconectate, iar o vulnerabilitate în orice parte a acestora poate compromite întreaga rețea/întregul sistem. În ultimii ani am observat numeroase atacuri cibernetice de notorietate, care au început prin accesarea rețelelor neprotejate ale consumatorilor de către hackeri.

Securitatea consumatorilor este de asemenea pusă în pericol în cazul în care produsele smart utilizate de aceștia nu sunt securizate. Cercetările au arătat că hackerii pot accesa obiectele smart de la distanță și pot prelua controlul acestora. Într-un astfel de studiu, cercetătorii au reușit să acceseze o mașină smart, preluând controlul volanului, sistemului de frânare și al ușilor. Un studiu global al consumatorilor, realizat în 2018, a arătat că 52% din utilizatori sunt mai îngrijorați cu privire la securitatea lor în domeniul online comparativ cu anul trecut.

Citește și:

– Test interactiv – Călătoria bananei

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal