Sfaturi utile pentru scăderea consumului de energie din bucătăria dumneavoastră – InfoCons

Temperatura optimă pentru un frigider este 4-6 °C. Pentru un congelator, este -18 °C. Dacă temperatura din frigiderul și congelatorul dumneavoastră este prea scăzută, cheltuiți prea mulți bani!

Citește și:

Câte E-uri regăsim în pateul vegetal?

Utilizarea unui fierbător pentru a fierbe apa pentru gătit poate părea doar o metodă culinară rapidă dar, de fapt, este mult mai eficientă din punct de vedere energetic decât fierberea apei pe plită.

Cuptoarele cu microunde sunt mai eficiente decât plitele pentru încălzirea unor porții mici. Gătind eficient, familia dumneavoastră ar putea economisi 160 RON pe an.

Citește și:

Sfaturi pentru a scădea consumul de energie din baia dumneavoastră – InfoCons

Când gătiți utilizând un cuptor obișnuit, folosiți funcția ventilator, care vă permite să setați o temperatură cu 20 °C mai mică. Preîncălziți doar când este absolut necesar.

Spălând rufele la 30 °C, familia dumneavoastră ar putea economisi aproximativ 75 RON pe an.

Sursa: economielaenergie.eu

Citește și:

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal