Sfaturi pentru a avea un somn liniștit în nopțile calde

Există multe lucruri care vă pot împiedica să dormiți, însă unul dintre cele mai iritante este de departe căldura din cameră pe timpul verii. Pentru cele mai multe persoane, temperatura ideală a camerei pentru un somn liniștit trebuie să se situeze între 15 și 20 de grade. Orice altă temperatură în afara acestor parametri scade calitatea somnului dumneavoastră.

InfoCons vă oferă câteva informații pentru a vă ajuta să aveți un somn odihnitor și să scăpați de căldura dormitorului dumneavoastră.

Citește și:

Este sucul de fructe mai sănătos decât băutura carbogazoasă?

Blocați lumina soarelui – Dacă temperatura de afară este mai ridicată decât cea din interior, este bine să trageți draperiile și să închideți ferestrele, pentru a păstra aerul rece înăuntru și a-l ține pe cel cald afară. Trasul draperiilor vă oferă și alte beneficii, deoarece o cameră mai întunecată permite un somn mai adânc.

Răcoriți camera – Stabiliți o temperatură mai scăzută pentru aerul condiționat, în cazul în care aveți un astfel de aparat. În caz contrar, puteți deschide ferestrele și folosi un ventilator pentru a face aerul să circule. Dacă aveți o singură fereastră, poziționați ventilatorul în dreptul ei, cu fața spre cameră, pentru a permite circularea aerului rece.

Răcoriți-vă patul – Încercați să vă puneți așternuturile și fețele de pernă într-o pungă de plastic, iar apoi introduceți-le în figider. Pentru a nu vă încălzi, este recomandat să nu folosiți așternuturi din mătase sau poliester. Așternuturile din 100% bumbac sunt cele mai bune pentru dumneavoastră.

Citește și:

Uleiul de palmier și impactul asupra habitatului natural!

Reduceți-vă temperatura corpului – Un duș rece înainte de culcare vă poate scădea temperatura corpului și vă poate oferi un somn mai odihnitor.

Hidratați-vă – Asigurați-vă că țineți tot timpul lângă pat o sticlă sau un pahar cu apă, pentru a evita pauzele de hidratare provocate de sete în timpul nopții, ce vă pot alunga somnul.

Sursa: consumerreports.org

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal