Sesiune online pentru utilizarea solutiei Social Truth – detectarea stirilor false

Asociația InfoCons organizează astazi, 28 aprilie 2021 o sesiune online deschisă pentru a informa toate  părți interesate (de exemplu, organizațiile europene ale consumatorilor, presa, etc.) despre „Cum să utilizăm cu succes adevărul social”. Această sesiune va completa un viitor webinar pe același subiect.

CE ESTE SOLUȚIA SOCIAL TRUTH?

Soluția SocialTruth poate fi utilizată pentru a detecta știrile false atât de către profesioniști (de exemplu, jurnaliști), cât și de persoane (de exemplu, utilizatorii de social media zilnic), permițând o guvernanță îmbunătățită și veridicitatea informațiilor în Social Media.

Proiectul SocialTruth a fost conceput pentru detectarea știrilor false, bazat pe tehnologia AI și verificarea conținutului, încrederea și integritatea bazate pe tehnologia blockchain. Un consorțiu din Grecia, Italia, Franța, Regatul Unit, România și Polonia a dezvoltat o soluție IT (adică Digital Companion) pentru a asigura accesul convenabil la încrederea de verificare a conținutului atât pentru utilizatorii profesioniști, cât și pentru cei individuali.

CUM FUNCȚIONEAZĂ COMPANIONUL DIGITAL (DC)?
Instalați componenta digitala ca un supliment în Mozilla.
Atenţie! Deocamdată, suplimentul este disponibil numai în Firefox.
O adresă URL sau un link este trimis către Companionul digital (DC) prin serviciile de verificare a platformei deschise ale proiectului SocialTruth.
După una sau mai multe încercări timp de 1-5 minute, utilizatorul primește rezultatele de încredere în testul URL care corespunde unui anumit număr de stele:
• 1 stea: fals (nivel de încredere peste 75%)
• 2 stele: probabil fals (fals, cu un nivel de încredere mai mic sau egal cu 75%)
• 3 stele: probabil adevărat (adevărat, cu un nivel de încredere mai mic sau egal cu 75%)
• 4 stele: Adevărat (nivel de încredere peste 75%)
Notă: DC nu transferă nicio informație de pe computerul utilizatorului despre computerul însuși, ci doar adresa URL pe care utilizatorul dorește să o verifice. De aceea, DC respectă confidențialitatea utilizatorilor.

Pentru mai multe informații despre proiectul SocialTruth, vizitați site-ul nostru web, urmăriți UE Horizon2020 – Parteneri și prezentarea proiectului Consorțiului SocialTruth și Cum să utilizați cu succes SocialTruth.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal