Cumpărăm aparatură electronică sau electrocasnică, descărcăm aplicații gratuite sau contra-cost, luăm abonamente la servicii de telefonie, achiziționăm electricitate, abonamente la internet, softuri, jocuri și tot felul de alte servicii si produse.

Dar ne întrebăm…au garanții, contracte stufoase, acte adiționale sau condiții? Sau descărcăm aplicații care au tot felul de termeni și condiții, dar fără să știm realmente ce descărcăm? Citim? Înțelegem? De cele mai multe ori semnăm, apasăm butonul de acord (mai nou agree) și gata?

Știm oare ce am semnat, cu ce am fost de acord? Ne-am vândut casa, am cedat un rinichi, am dat acordul să utilizeze cineva conținutul din telefonul nostru, am renunțat la drepturile noastre la garanție? Sau suntem de acord cu mărirea unilaterală a prețului abonamentului și acceptăm să rămânem abonați captivi?

Cine știe să răspundă? Nu citim, nu vrem? Nu avem timp?

Nu acordăm suficient timp pentru a ne gândi, dar când pățim ceva nu știm ce să facem și de cele mai multe ori, ca și in contractele bancare, vine răspunsul ‘pai consumatorul a semnat, deci a fost de acord’.

Haideți să citim ce semnăm, să fim siguri că am înțeles pentru ce ne dăm acordul și să nu mai updatăm telefonul cu noua versiune până nu citim termenii și condițiile. Haideți să fim mai responsabili, să prevenim și să fim mai atenți.

Dacă nu înțelegeți ceva, dacă aveți întrebari, dacă aveți o problemă, InfoCons este alături de voi.

Nu ezitați, întrebați orice, suntem aici să vă ajutăm, să vă răspundem, iar dacă aveți o reclamație, luați atitudine și scrieți-ne pe email: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro sau apelați-ne la 021 9615*!

Citește și:

– Organizația Mondială a Sănătății cere țărilor reglementarea strictă a țigărilor electronice

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamații@protecția-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal