Sedinta Grupul Consultativ de Dialog Permanent în domeniul protecției consumatorilor de servicii financiare ne-bancare (Grup)

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Sedinta Grupul Consultativ de Dialog Permanent în domeniul protecției consumatorilor de servicii financiare ne-bancare (Grup)

Astazi are loc Grupul Consultativ de Dialog Permanent în domeniul protecției consumatorilor de servicii financiare ne-bancare (Grup), sedinta la care membrii asociatiei vor fi prezenti.

In cadrul intalnirii, se vor discuta urmatoarele aspecte:
– Impozitarea veniturilor provenite din transferul titlurilor de valoare;
– Clarificarea, în cazul persoanelor fizice rezidente în România, criteriului după care veniturile/pierderile din transferul titlurilor de valoare sunt considerate ca fiind obținute din România sau străinătate, precum și criteriul conform căruia se stabilește țara de proveniență a acestor venituri/pierderi, atunci când ele sunt obținute în străinătate;
– Existenta prevederilor neclare și contradictorii privind obligația solicitării codului de identificare fiscală pentru persoanele fizice nerezidente care nu dețin acest număr și obligațiile de calcul al pierderii/câștigului din transferul titlurilor de valoare și de depunere a declarației informative pentru aceștia.
– Necesitatea luării în considerare, la calculul câștigului/pierderii, și a pierderilor rezultate din lichidarea unei persoane juridice, nu numai a veniturilor.
– Introducerea CASS pe câștigurile din piața de capital – considerata a fi o măsură discriminatorie deoarece nu ia în calcul toate instrumentele.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Descarca aplicatia InfoCons
Meniu