Safety Gate: Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare periculoase disponibil si in limba romana

Avand in vedere faptul ca zilnic Comisia Europeana primeste semnalari din partea autoritatilor nationale atat cele din Uniunea Europeana cat si CELE DI Spatiul Economic European cu privire la produsele periculoase identificate pe pietele lor.

Toate aceste informatii sunt colectate si sunt transmise prin “Safety Gate` – Sistemul de alerta rapida pentru produse nealimentare periculoase.

Aceste informatii sunt disponibile si in limba romana accesand urmatorul link :

https://ec.europa.eu/consumers/consumers_safety/safety_products/rapex/alerts/?event=main.listNotifications&lng=ro

Consumatorii pot avea astfel acces la o informare cu privire la produsele periculoase atat de pe teritoriul Romaniei cat si din alte state membre ale Uniunii Europene. Informatiile transmise referitoare la produsele nealimentare periculoase includ informatii despre :

– Tipurile de produse identificate;

– Riscurile pe care le reprezinta

– Masurile luate la nivel national pentru a preveni sau pentru a restriction comercializarea lor ;

Pentru vizualizarea ultimului raport saptamanal disponibil va rugam accesati urmatorul link :

https://ec.europa.eu/consumers/consumers_safety/safety_products/rapex/alerts/?event=main.weeklyOverview&web_report_id=3142&Year=2018&lng=ro

InfoCons este alaturi de consumatori prin alegerea produselor si serviciillor in cunostinta de cauza, accesând aplicația ce se descarcă gratuit Aplicația InfoCons Scanează Codul de Bare fiind disponibila atat pentru telefoanele cu Android cat si pentru cele cu iOS.

Poti cumpara produsele dorite din magazinele clasice sau magazinele online, dar trebuie sa fii atent la ofertele prezentate si, mai ales, trebuie sa-ti cunosti drepturile! Examineaza cu atentie ofertele comerciantilor, analizeaza `chilipirurile` oferite pe site-uri.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal