S-a înființat Asociația Consumatorilor de Gaz și Energie Electrică

Pentru o mai bună educare și informare a consumatorilor în domeniul energiei s-a înființat Asociația Consumatorilor de Gaz și Energie Electrică, ce are drept obiect de activitate protejarea drepturilor și intereselor consumatorilor de gaz și energie electrică din România și Uniunea Europeana.

Scopul Asociației Consumatorilor de Gaz și Energie Electrică îl reprezintă informarea consumatorilor de gaz și energie electrica din România și Uniunea Europeană, prin demararea urmatoarelor activități:

– Educarea cetățenilor cu privire la drepturile și obligațiile în ceea ce privește competențele și atributele autorităților publice;

– Informarea cetățenilor privind problemele de interes specific;

– Informarea și educarea cetățenilor cu privire la drepturile ce decurg din consumul de gaz și energie electrică;

– Educarea comunității și autorităților publice în ceea ce privește necesitatea dialogului;

– Îmbunătățirea cadrului legislativ;

– Dezvoltarea de programe și proiecte în regim de parteneriat cu principalii furnizori de gaze și energie electrică;

– Activitate de formare profesională;

– Activități de cercetare în domeniul consumului de gaz și energie electrică;

Prin tot ceea ce își propune să facă, Asociația Consumatorilor de Gaz și Energie Electrică dorește creșterea eficacității și eficienței în domeniul consumului de gaz și energie electrică, astfel încât aceasta să ajungă la standardele Uniunii Europene în conformitate cu strategia României și a Uniunii Europene pentru perioada 2018-2020.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal