Petrolul, motorina și combustibilii sunt utilizati la producerea, transportul, depozitarea si prepararea alimentelor.

Gândiți-vă la mașinile de recoltat care trebuie alimentate, la vehiculele care duc mâncarea de la fermă la depozit până la magazin, la mașinile suplimentare care sunt utilizate pentru a sorta, curăța, ambala sau pregăti alimentele doar pentru a putea fi cumpărate.

O mare parte din aceste utilaje necesită cantități masive de petrol, motorină și alți combustibili pentru a funcționa.

Irosirea combustibilului și a uleiului, atât în ​​faza de producție, cât și în faza de descompunere, prin faptul că nu consumăm alimentele achiziționate, au un impact ascuns, dar costisitor asupra mediului.

Respect mancarii!

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal