Petrolul, motorina și combustibilii sunt utilizati la producerea, transportul, depozitarea si prepararea alimentelor.

Gândiți-vă la mașinile de recoltat care trebuie alimentate, la vehiculele care duc mâncarea de la fermă la depozit până la magazin, la mașinile suplimentare care sunt utilizate pentru a sorta, curăța, ambala sau pregăti alimentele doar pentru a putea fi cumpărate.

O mare parte din aceste utilaje necesită cantități masive de petrol, motorină și alți combustibili pentru a funcționa.

Irosirea combustibilului și a uleiului, atât în ​​faza de producție, cât și în faza de descompunere, prin faptul că nu consumăm alimentele achiziționate, au un impact ascuns, dar costisitor asupra mediului.

Respect mancarii!

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Pe același subiect

Distribuie

Meniu