Retragere voluntara pentru produsul Monitor video pentru bebelusi Philips Avent

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Retragere voluntara pentru produsul Monitor video pentru bebelusi Philips Avent
In conformitate cu prevederile Legii nr 245/2004 (r1) privind securitatea generala a produselor, transpunere a directivei europene 2001/95/CE, Philips Romania SRL a notificat Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor despre inceperea unei campanii de retragere voluntara pentru produsul Monitor video pentru bebelusi Philips Avent (SCD620), tara de origine China.
Asa cum este specificat in Formularul de notificare transmis la ANPC, Philips retrage de pe piata si inlocuieste voluntar toate cele sapte modele de monitoare video digitale pentru copii din seria SCD620, produse in perioada ianuarie 2016 – martie 2018.
Produsele care ar putea fi afectate sunt: SCD620/79, SCD620/78, SCD620/93, SCD620/52, SCD620/26, SCD620/05, SCD620/01. Numarul produselor vandute in Romania este de 717.
La sectiunea detalii despre pericol, reprezentantii societatii Philips mentioneaza ca au descoperit faptul, ca in cazuri foarte rare, bateria se poate supraincalzi cand este conectata la o sursa de curent electric. Acest fapt ar putea conduce la un potential pericol de incendiu.
Retragere volutara de produs, va incepe pe data de 8 ianuarie 2020, prin contact direct prin adresa de e-mail a consumatorilor inregistrati in baza de date MyPhilips CRM si printr-o pagina dedicata https://www.philips.ro/c-w/support-home/recall/avent-baby-monitors-scd620-series.html.
Pentru o corecta informare a consumatorilor ANPC a publicat informatii despre aceasta campanie, respectiv Formularul de notificare, atat pe pagina web a ANPC www.anpc.ro – Retrageri voluntare de produse, cat si pe pagina de Facebook.
Sfaturi pentru consumatorii care achizitioneaza articole de puericultura
• sa achizitioneze produsele numai din magazine autorizate si raioane specializate, unde se elibereaza documente de cumparare (factura, bon fiscal, chitanta fiscala), de care vor avea neaparat nevoie in caz de o eventuala reclamatie;
• sa examineze cu atentie produsele, inainte de a lua decizia de cumparare;
• sa cumpere produse adecvate locului de instalare, tipului de masina, dupa caz, dar si varstei si greutatii copilului;
• sa stie ca eticheta/ambalajul produsului trebuie sa contina denumirea si/sau marca producatorului sau importatorului si adresa sediului social al acestuia;
• sa verifice existenta instructiunilor de utilizare (asamblare, siguranta in functionare, intretinere), a avertismentelor generale de siguranta si a avertismentelor specifice tipului de articol de puericultura respectiv;
• sa verifice daca instructiunile de utilizare si avertismentele sunt traduse in limba romana;
• toate articolele de puericultura, puse in vanzare de catre producatori, trebuie sa indeplineasca cerintele de siguranta in vigoare, astfel incat sa fie produse sigure, in sensul Legii nr. 245/2004 (r1) privind securitatea generala a produselor. De aceea, este foarte important ca instructiunile de asamblare si de folosire, precum si avertismentele de siguranta care insotesc produsele sa fie respectate intocmai;
• criteriul de baza in alegerea unui articol de puericultura potrivit copilului trebuie sa fie intotdeauna siguranta copilului.
Sursa: ANPC

Citește și:

Site de educare si informare pe tema testarii comparative – www.teste-comparative.ro

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: [email protected]

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu