Reprezentantul InfoCons participă la Festivitatea de deschidere a Olimpiadei naționale de argumentare, dezbatere și gândire critică ”Tinerii dezbat”

Reprezentantul InfoCons participă la Festivitatea de deschidere a Olimpiadei naționale de argumentare, dezbatere și gândire critică ”Tinerii dezbat”, ediția 2023.

Asociația InfoCons este partener în organizarea Olimpiadei Naționale de Argumentare, Dezbatere și Gândire Critică – „Tinerii Dezbat”, eveniment ce este organizat de Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar al Municipiului București .

„Tinerii dezbat” este o olimpiadă naţională care promovează valorile culturale și etice fundamentale, spiritul de fair-play, competitivitatea și comunicarea interpersonală și contribuie la formarea, dezvoltarea şi exersarea competenţelor de gândire critică și de comunicare rațională în spaţiul public, precum şi la formarea şi dezvoltarea atitudinilor social-civice democratice, necesare tinerei generaţii pentru participarea activă la viaţa socială.

Olimpiada naţională de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat” are drept scop cultivarea unei
atitudini critice, logice și raționale în rândul tinerilor și conştientizarea valorilor cetăţeniei active şi democratice, prin înţelegerea informată a realităţilor sociale, susținerea dialogului interetnic și a nondiscriminării, dezbaterea argumentată şi exersarea atitudinii tolerante şi deschise faţă de diferenţele sociale, etnice, economice etc., care pot constitui bariere în comunicare.

Olimpiada naţională de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat” se adresează elevilor din clasele a IX-a – a XII-a. Unităţile de învăţământ se pot înscrie în competiţie cu echipe compuse din câte trei elevi.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal