Reguli de prevenire a incendiilor – Mijloacele de încălzire

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Reguli de prevenire a incendiilor – Mijloacele de încălzire

Se interzice folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate, precum şi aprinderea focului prin utilizarea lichidelor inflamabile.

Înainte de începerea sezonului rece se asigură controlul instalaţiilor şi al sistemelor de încălzire şi înlăturarea defecţiunilor constatate, asigurându-se funcţionarea la parametrii normaţi.

Se interzice lăsarea copiilor singuri în încăperi în care sunt mijloace de încălzit în funcţiune.

Se interzice depozitarea/amplasarea materialelor combustibile la o distanţă mai mică de un metru faţă de sobele fără acumulare de căldură şi de 0,50 m faţă de sobele cu acumulare de căldură.

În cazul utilizării combustibilului solid, în faţa uşiţei de alimentare a sobei, pardoseala combustibilă se protejează cu tavă/ tablă metalică având dimensiunile de minim 0,70 × 0,50 m.

În timpul funcţionării sobelor care utilizează combustibil solid, uşiţele focarului şi cenuşarului trebuie menţinute închise şi nezăvorâte.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu