Reduceți impactul asupra mediului la cumpărături și la masă

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Reduceți impactul asupra mediului la cumpărături și la masă

Mulți europeni au acum acces la alimente și produse foarte variate. Însă tot ce cumpărăm, de la un litru de lapte la o pereche de pantofi noi, trebuie să fie produs – și acest lucru generează emisii de CO2. În plus, numeroase procese de producție sunt dăunătoare pentru mediu și accelerează schimbările climatice.

Transportul produselor alimentare cu avionul dintr-un colț al lumii în altul generează de 1 700 de ori mai multe emisii de CO2 decât transportul acestora cu camionul pe o distanță de 50 km. Exploatarea nerațională a pădurilor contribuie la despădurirea suprafețelor, generând aproximativ 20 % din emisiile mondiale de CO2.

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal