Aplicatia InfoCons ingrediente, aditivi alimentari, calorii Protectia Consumatorilor
Aplicatia InfoCons Ingrediente, sare, zahar, calorii Protectia Consumatorilor

Oriunde ați lucra, câteva gesturi simple vă permit să reduceți consumul de resurse și energie și să generați mai puține emisii.

Sistemul UE de management de mediu și audit (`EMAS`) poate ajuta întreprinderile și organizațiile din Europa și din lume să-și evalueze și să-și îmbunătățească performanța de mediu.

  • Folosiți propria cană, în loc de pahare de unică folosință din plastic sau carton. Dacă beți două cafele pe zi, aceasta înseamnă aproximativ 500 de pahare de unică folosință pe an.
  • Gândiți-vă bine înainte să tipăriți un document. Gândiți-vă dacă este absolut necesar să imprimați un document sau un e-mail și încurajați-i și pe alții să facă același lucru. Dacă este într-adevăr necesar, imprimați pe ambele părți.
  • Opriți-vă calculatorul și imprimantele noaptea și în weekend. Verificați dacă vă puteți seta calculatorul pe modul economic.
  • Cumpărați bunuri în vrac. Veniți cu sugestia ca pachetele individuale de cafea, zahăr, lapte și ceai să fie înlocuite de cutii mari, din care să se poată servi toată lumea. În acest fel economisiți bani și reduceți cantitatea de deșeuri produse.
  • Încercați să călătoriți mai puțin în interes de serviciu – organizați videoconferințe sau alte reuniuni de la distanță.
  • Întrebați-vă superiorul ierarhic dacă în clădirea în care lucrați s-a efectuat un audit energetic. În clădirile cu iluminare declanșată prin senzori de mișcare, facturile la energia electrică sunt mult mai mici.

Sursa: europa.eu

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal