Utilizați apa în mod responsabil. Apa dulce reprezintă doar 2,5 % din resursele de apă de pe Terra. Peste două treimi din aceasta ia forma ghețarilor și a calotelor glaciare polare.

  • Folosind mai puțină apă fierbinte, economisiți curent și bani. Instalați robinete și capete de duș cu aerator pentru a reduce consumul de apă.
  • închideți robinetul când vă spălați pe dinți. Când îl lăsați să curgă, pierdeți până la 8 litri de apă pe minut!
  • Dacă apa picură din robinet și când acesta este închis, încercați să reparați robinetul. Altfel puteți pierde până la 1 l de apă pe oră, echivalentul unei căzi întregi într-o săptămână.
  • Verificați să nu aveți scurgeri la toaletă. Un rezervor defect poate duce la pierderi de 200 de litri de apă pe zi − ca și cum ați trage apa de 50 de ori.
  • Udați-vă plantele seara târziu sau dimineața devreme, atunci când se pierde mai puțină apă prin evaporare.
  • Utilizați un termos. Dacă pregătiți o băutură caldă, fierbeți doar câtă apă vă trebuie sau turnați surplusul într-un termos; în acest fel apa rămâne fierbinte și o puteți folosi din nou.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal