Vremea va fi călduroasă, caniculară, iar în zonele de câmpie şi de podiş vor fi atinse temperaturi între 35 şi 45 de grade Celsius, iar indicele temperatură – umezeală (ITU) v-a depăşi pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic. (conform celor mentionate de Administratia Nationala de Meteorologie).

Testează Apa plată sau Apa Minerală pe care o consumi! Intră în sectiunea Teste Comparative / Produse Alimentare sau scanează codul de bare utilizând Aplicația InfoCons pentru Android sau IOS.

Sfaturile Medicilor:

  • să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11 şi 18;
  • este recomandat consumul zilnic de lichide ( între 1,5 – 2 litri de lichide), fără a aştepta să apară senzaţia de sete. Este necesar un pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 – 20 de minute;
  • să consumăm în fiecare zi cât mai multe fructe şi legume proaspete, deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă. O doză de iaurt produce aceeaşi hidratare ca şi un pahar de apă;
  • consumul alimentelor proaspete din magazinele care dispun de instalaţii frigorifice functionale de păstrare a alimentelor. Se va evita consumul alimentelor uşor perisabile.
  • să ne acoperim capul și gatul, să purtăm haine lejere, din fibre naturale

Hidratează-te informat. Vezi Studiul comparativ pentru Ape imbuteliate sau Prezentarea grafica a acestuia!

ATENTIE!!! NU trebuie consumat alcool deoarece acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. Este obligatorie evitarea băuturilor cu conţinut ridicat de cofeină sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice.

Aerul condiţionat trebuie reglat astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală.

Dacă este absolut necesar să ne expunem la soare între orele amiezii trebuie să folosim o ţinută adecvată: pălării de soare, haine lejere, din fibre naturale, de culori deschise.

InfoCons este alături de consumatori pentru alegerea produselor și serviciilor în cunoștință de cauză, accesând aplicația GRATUITĂ InfoCons – Scanează coduri de bare:

Printr-o simplă scanare a codului de bare a produsului dorit, puteți obține informații care vă pot ajuta la alegerea produsului, aplicație în care regăsiti informații a peste 30.000 de produse începand de la produse alimentare, cosmetice, curațenie, până la produse electronice și electrocasnice.

Persoanele care suferă de anumite afecţiuni îşi vor continua tratamentul conform indicaţiilor medicului. Este foarte util ca în aceste perioade de caniculă, persoanele cu afecţiuni cronice, cardio-vasculare, hepatice, renale, pulmonare, de circulaţie, mentale sau cu hipertensiune să consulte medicul curant în vederea adaptării schemei terapeutice la condiţiile existente.

Păstraţi contactul permanent cu vecini, rude, cunoştinţe care sunt în vârstă sau cu dizabilităţi, interesându-vă de starea lor de sănătate.

Sursa: DSU

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu