Protejați-vă telefonul mobil, folosind un firewall!

Poliția din Scoția a lansat o nouă campanie, în parteneriat cu Oficiul Proprietății Intelectuale din Marea Britanie, având ca scop conștientizarea consumatorilor cu privire la achizițiile online.

Citește și:

Nu te lăsa păcălit! Verifică recenziile site-urilor de unde vrei să cumperi

Principalul punct de atracție al campaniei îl reprezintă un `game show` animat, creat de Poliția din Scoția pentru a evidenția pericolele achizițiilor online fără a te asigura în prealabil că datele tale personale vor fi în siguranță. Situațiile prezentate în clipurile animate vorbesc despre cazuri reale cu care s-au confruntat ofițerii din Scoția.

InfoCons vă pune la dispoziție clipurile realizate în cadrul campaniei, pentru a spori atenția consumatorilor atunci când aceștia doresc să întreprindă achiziții online.

Citește și:

Protecția vieții private în comunicații electronice

În episodul 5, ne este povestit cazul unei persoane care a dorit să achiziționeze o pereche de cizme online. Acestea au sosit din China, și s-au dovedit a fi de proastă calitate. Datele personale ale celei care a plasat comanda au fost furate și folosite pentru crearea unui site care vindea alte produse contrafăcute. Poliția din Scoția a închis ulterior site-ul.

Deși în multe cazuri poliția a descoperit liste întregi cu datele personale ale unor anumiți oameni, distrugerea acestora nu are de multe ori efect, deoarece aceste date sunt trimise în format digital către alte grupuri infracționale din întreaga lume.

Clipul poate fi vizionat aici

Citește și:

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615.

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal