Protectia-Consumatorilor.ro – o9atitudine! te atentioneaza asupra imitatiilor periculoase!

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Protectia-Consumatorilor.ro – o9atitudine! te atentioneaza asupra imitatiilor periculoase!

Produsele mentionate sunt cele care, desi nu sunt produse alimentare, au o forma, miros, culoare, prezentare, ambalaj, eticheta, volum sau dimensiune astfel incat este previzibil sa fie confundate de consumatori, in special de copii, cu produsele alimentare si, in consecinta, introduse in gura, supte sau înghitite, caz in care aceasta actiune poate implica riscuri precum sufocare, otravire, perforarea sau obturarea tubului digestiv.
De aceea, aceste produse sunt motivul si subiectul a numeroase acte legislative.
Directiva Consiliului din 25 iunie 1987 privind apropierea legislatiilor Statelor Membre referitoare la produsele care, nefiind ceea ce par a fi, pot pune in pericol sanatatea sau siguranta consumatorilor prevede ca Statele Membre sa aiba in vedere faptul ca produsele de pe piata sunt controlate pentru a se asigura ca nici un produs care face obiectul prezentei Directive nu este comercializat si iau toate masurile necesare pentru ca autoritatile competente sa retraga sau sa determine retragerea de pe piata a oricarui produs de acest fel.
Scopul acestei Directive este asigurarea unei protectii eficiente pentru consumatori, in special copii, care ar putea sa cada victime ale accidentelor cauzate de imitatiile periculoase. Directiva interzice cu desavarsire producerea, importul si comercializarea produselor care, desi nu sunt alimentare, imita prin forma, miros, culoare, mod de prezentare a ambalajului, eticheta, volum ori marime, diverse produse alimentare.

Sursa: Dolceta.eu

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal