Protectia-Consumatorilor.ro o9atitudine la Conferinta Jocurilor de Noroc!

Moderatorul acestei discuţii a fost Redactorul Sef de la Ziarul Finaciar , Sorin Pâslaru iar principalele teme de discuţie au fost :

Piața jocurilor de noroc. Perspective și implicațiile taxării jocurilor de noroc on-line și în România. Obligația de a deține un sediu înregistrat în România contravine sau nu normelor europene?

Locul Loteriei Române pe piață jocurilor de noroc. Perspective – creșterea încasărilor și expansiune?

Monitorizarea activității din domeniul jocurilor de noroc. Cu cine colaborează Ministerul Finanțelor și căror entități le poate încredința activitatea de monitorizare?

Contribuția taxelor în domeniul jocurilor de noroc on-line la încasările bugetare.

 

Se stie ca piața jocurilor de noroc a înregistrat o creștere continuă de la an la an, fiind estimată la aproximativ 500 mil. euro. Organizarea și funcționarea jocurilor de noroc on-line a fost reglementată în acest an, operatorii fiind obligați să dețină un sediu înregistrat în România, pentru ca autoritățile să controleze mai eficient eventualele operațiuni de spălare de bani, de evaziune fiscală.

 

Obiectivul a fost ca jocurile on-line să poată funcționa și să fie taxate în România. Astfel, persoanele pasionate de jocuri de noroc pot paria on-line la firme înregistrate în România. Până la această modificare, legislația românească nu permitea, dar nici nu interzicea, jocurile on-line transfrontaliere, însă nu permitea organizarea jocurilor on-line de către companii din România. Jocurile de noroc pot fi organizate în România prin intermediul sistemelor de comunicații de tip internet, telefonie fixă și telefonie mobilă.

 

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal