Protectia-Consumatorilor – o9atitudine! Afla despre masini prietenoase cu mediul inconjurator!

       Dacă îţi place să conduci dar vrei să fii în acelaşi timp atent cu natura, află că sunt şi automobile care au grijă de mediul înconjurator. Acestea sunt maşinile hibrid, cele electrice si cele solare.

     Hibridul reprezintă calea spre viitorul automobilismului dar și cea mai bună soluție a prezentului. Mașina hibrid din zilele noastre folosește atât motorul cu combustie pe benzină cât și un sistem electric care redistribuie energia uzată. Mașinile hibride sunt mai scumpe, dar perioada de amortizare a investiției este mult mai scurtă, deoarece se economisesc mulți bani pentru combustibilii tradiționali. Maşinile hibrid nu au taxă de primă înmatriculare, pentru că nu intră în categoriile Euro 1, 2, 3 sau 4.

       Mașinile electrice sunt un tip de mașini cu combustibil alternativ care utilizează motorul electric cu alimentare de la o sursă electrica de obicei acumulator/baterie, în loc de motor cu combustie internă. Staţiile de alimentare pentru maşinile electrice pot fi montate pe stâlpi şi costă între 1000 şi 2000 de dolari.

       Maşinile solare sunt autovehicule electrice care folosesc energia solară obţinută prin paneluri solare poziţionate pe autovehicul. Celulele fotovoltaice convertesc energia solară în energie electrică. Maşinile solare nu sunt autovehicule care pot fi folosite zi de zi ci sunt doar folosite ca o formă de demonstrație.

Sursa: Dolceta

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal