Protectia-Consumatorilor: Adoptati o9atitudine fata de deseurile rezultate de la curatenie!

Trebuie să stiţi că, deşeurile rezultate de la curăţenia şi întreţinerea casei nu sunt încadrate intr-o categorie specială. Deşeurile sunt generate în principal de ambalajele produselor. Aceste ambalaje pot fi colectate ca ambalaje de plastic dar şi ca ambalaje care conţin urme de substanţe periculoase, ca de exemplu cele care au conţinut diverşi solvenţi. Aceste deşeuri vor fi colectate separat împreună cu celelalte deşeuri periculoase şi vor şi ridicate de compania de gestionare a deşeurilor.
Desigur a preveni este mult mai practic, de aceea recomandăm folosirea de lavete refolosibile, chiar obţinute acasă din resturi textile. Singura menţiune este că se recomandă folosirea de lavete separate pentru baie faţă de lavetele folosite în restul casei, folosirea unui cod de culori poate simplifica acest lucru.
Un alt aspect practic este eliminarea consumului de saci de hârtie de la aspiratoare prin achiziţionarea unui aspirator cu sac de material textil sau cu rezervor încorporat Aceasta varianta este şi mai ieftină şi mai practică.
Cum evitaţi producerea deseurilor?
•    Cumpăraţi produse de calitate a căror eficienţă la curăţire este mai ridicată şi efectul lor durează mai mult.
•    Cumpăraţi substanţe concentrate pe care puteţi să le diluaţi, în nici un caz rolul lor nu este de a le folosi în stare concentrată, gândiţi-vă doar la cantitatea de substanţe toxice cu care veniţi în contact sau pe care o inhalaţi atunci când folosim astfel substanţe în stare nediluată. Un alt avantaj al achiziţionării de substanțe în stare concentrată este aceea de a genera o cantitate mai mică de deşeuri care în mod normal ar trebui colectate separat şi reciclate.
•    Există posibilitatea pentru unele produse de a refolosii recipienţii prin reumplerea lor cu detergenţi.
•    Întotdeauna citiţi pictogramele care vă explică dozajul substanţelor pentru curăţare, aceste doze au fost testate pentru noi şi sunt eficiente pentru consum.
•    Atunci când folosiţi tablete de detergenţi nu mai trebuie să adăugaţi nimic extra, doza respectivă îţi va face treaba în întregime.


Sursa: Dolceta

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal