PROPUNERE TVA ZERO LA PRODUSELE AGROALIMENTARE DONATE

Avand in vedere lipsa impactul bugetar pentru anul 2015 prin reducerea TVA 0% pentru produsele agro-alimentare donate de catre agentii economici atat catre asezamintele de copii, batrani cat si catre alte locatii unde sunt persoanele cu posibilitati financiare reduse,  ar putea fi o solutie concreta si reala pentru risipa agro alimentara in secolul 21 .

In fiecare zi se distrug tone de produse agro-alimentare , avand in vedere faptul ca agentii economici trebuie sa platesca TVA pentru produsele pe care le-ar putea dona, conform legislatiei in vigoare, daca aceste produse   depasesc 20% din impozitul pe profit si sunt in limita a 3 ‰ din cifra de afaceri.

Astazi, s-ar putea creste cota de nutritie prin donarea acestor alimente care sunt in termen de valabilitate si indeplinesc toate conditiile pentru consum, in loc sa fie distruse avand si un impact major asupra mediului.

Toate produsele agrolimentare donate trebuie sa indeplineasca conditiile optime de a fi consumate prin avizarea de catre autoritatile cu competente in domeniu (tip A.N.S.V.S.A., etc).

Aceasta masura nu are impact direct asupra bugetului de stat pentru anul 2015 , aceasta nefiind o actiune de colectare sau evaziune fiscala.

Astazi agentii economici care doresc donarea acestor produse agro-alimentare trebuie sa plateasca TVA.

IA ATITUDINE! TVA 0% LA PRODUSELE AGRO-ALIMENTARE DONATE! FII RESPONSABIL FATA DE SEMENII TAI!

Federatia  Asociatiilor de Consumatori (F.A.C.)  cu Secretariatul General in : str. Muzelor, nr.1, sector 4, Bucuresti, tel.: 021/319.32.66; fax : 031/101.2515 , e-mail : fedcons@pti.ro, este persoana juridica de drept privat, reprezentativa, care sustine si protejeaza drepturile si interesele organizaţiilor neguvernamentale care activeaza in domeniul protectiei consumatorilor si care au ca scop apararea drepturilor si intereselor legitime ale consumatorilor, in general la care au afiliat  principalele organizatii de profil active de pe teritoriul Romaniei.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal