Sorin Mierlea -Presedinte InfoCons

‘A inceput examenul de bacalaureat!
In aceasta perioada singurele stiri din mass media sunt legate de modul in care se copiaza sau daca se poate copia la examen, prin utilizarea gadgedurilor moderne, pentru ca in final sa auzim celebrele perle de la bacalaureat.
Cu toate acestea, acest examen ar trebui prezentat ca fiind examenul de maturitate al tinerilor, al viitorului tarii, al viitorului nostru. Datoria presei ar trebui sa fie aceea de a-i identifica pe cei mai buni, pe cei care reusesc sa promoveze examenul cu succes. In vederea rezultatelor excelente pe termen lung si din punct de vedere motivational, ar trebui mediatizata partea buna a desfasurarii acestui examen, tinerii care pot reprezenta un model pentru ceilalti tineri, ambitiosi si dornici de invatare.
Examenul de bacalaureat nu este numai un examen al celor care au terminat cele 12 clase, ci reprezinta si examenul profesorilor, al parintilor, al administratiei publice locale, al inspectoratelor scolare judetene, al Ministerului Educatiei, al Guvernului si al societatii in care traim. In acest sens, cred ca ar fi bine ca lista absolventilor care au avut rezultate exceptionale sa fie publicata in ziarele locale, acestia sa fie prezentati la tabloul scolii si in comunitatea in care traiesc drept exemple de urmat pentru alti tineri.
Consider ca ar trebui sa incetam mediatizarea extremelor negative ale societatii prin care tanara generatie este asociata doar cu rautatea, ura sau calitatea umana indoielnica. Astfel, am face primul pas si am arata cine suntem, ce suntem si cum suntem cu adevarat!
Din acest motiv, bafta la examen Romania si sa reusim sa absolvim examenul de bacalaureat noi ca tara, noi ca popor, noi ca societate!
Sa luam atitudine si sa fim cu adevarat mandri ca suntem romani, dar mai ales sa aratam asta!''
Sorin Mierlea – Presedinte A.N.P.C.P.P.S. Romania-InfoCons

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal