InfoCons este un coagulator de energii care se reflectă în activitățile pe care le propune în sprijinul drepturilor consumatorilor. Dintre acestea aș aminti cursurile on-line, disponibile gratuit și realizate ca urmare a implementării unui proiect european. InfoCons nu se limitează strict la protecția consumatorilor, ci atrage atenția asupra drepturilor fundamentale care ne pot influența comportamentul on-line și off line. Datele personale sunt nou petrol și trebuie protejate, iar primul pas este InformareaConsumatorilor. Informarea în direcția protejării datelor este un element esențial în realizarea unei piețe interne a Uniunii Europene, aspect pe care l-am cercetat împreună cu InfoCons în cadrul evenimentelor din campania de dezbateri publice derulate în vederea pregătirii Preşedinţiei române a Consiliului UE (https://infocons.ro/dezbatere-protectia-consumatorului-element-esential-in-realizarea-unei-piete-interne-mai-aprofundata-si-mai-echitabila/). Cursul de formare Protecția datelor cu caracter personal (GDPR) on line a fost realizat de Daniel-MIhail Șandru și Irina Alexe. Înregistrarea integrală a celor 16 de ore de curs este disponibilă la adresa următoare (https://www.youtube.com/playlistlist=PLsVmhdMwoo31yX4opNSri_UvOC32lO46C).

Felicitări InfoCons și la cât mai multe proiecte de succes!

 

Prof. univ. dr. Daniel-Mihail ȘANDRU

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal