Problemele medicale minore pot deveni periculoase – Răceala

Anumite probleme medicale, precum o căzătură sau arsurile de stomac, par o nimica toată atunci când suntem tineri. Odată cu vârsta însă, acestea pot deveni mai grave și ne pot afecta mai mult decât ne-am aștepta. De exemplu:

Răceala

Rezistența sistemului imunitar scade odată cu înaintatul în vârstă, iar persoanele peste 65 de ani sunt mai predispuși să capete o boală infecțioasă gravă în timpul sau în urma unei răceli. Efortul pe care îl depun plămânii unei persoane în vârstă în timpul răcelii poate fi îndeajuns pentru a îi face susceptibili la o pneumonie. Între 70 și 90% dintre toate decesele și între 50 și 70% din spitalizările legate de o răceală au loc la persoanele în vârstă.

Este important să vă faceți vaccinul anti-gripal în fiecare an, să evitați persoanele bolnave și să vă spălați pe mâini în mod regulat. Dacă ați răcit, contactați-vă medicul pentru tratament. În cazul simptomelor periculoase precum respirația dificilă, amețeala, presiunea bruscă în zona pieptului, vomitatul sau febra foarte mare, ar trebui să mergeți imediat la medic.

Citește și:

– Fonduri noi pentru combaterea pestei porcine

Vrei să afli mai multe informații despre asigurări?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal