Problemele medicale minore pot deveni periculoase – Căzăturile

Anumite probleme medicale, precum o căzătură sau arsurile de stomac, par o nimica toată atunci când suntem tineri. Odată cu vârsta însă, acestea pot deveni mai grave și ne pot afecta mai mult decât ne-am aștepta. De exemplu:

Ca parte a procesului natural de îmbătrânire, oasele pierd din minerale, devenind mai slabe și mai fragile. Osteoporoza, o boală ce slăbește oasele, apare la persoanele care depășesc vârsta de 50 de ani. Acesta este unul din motivele pentru care o căzătură minoră poate duce chiar la un os rupt la o vârstă înaintată. De exemplu, o fractură de șold poate ține o persoană la pat câteva săptămâni, crescând astfel riscul formării cheagurilor de sânge sau al pneumoniei. De asemenea, medicamentele (precum antidepresivele sau somniferele) pot provoca amețeală, care sporește riscul unei căzături pentru cei care le utilizează. Dacă aveți amețeli des, este important să vorbiți cu medicul dumneavoastră pentru a vedea dacă unul din medicamentele pe care le luați ar putea fi de vină.

Pentru a preveni căzăturile, mai ales dacă aveți o vârstă înaintată, este important să faceți teste de vedere în mod regulat și să eliminați anumite potențiale probleme din casă. Consumați zilnic 1200 de mg de calciu și multă vitamina D, în special când depășiți vârsta de 70 de ani. Nu neglijați activitatea fizică și încercați să mergeți des pe jos, pentru a vă menține oasele puternice.

Citește și:

– Cum poate fi schimbarea stării de spirit periculoasă

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons Asigurări pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine! Ne puteți contacta la:

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615.

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal