Primul “Ghid pentru aplicarea sistemelor de termoizolatie ETICS” in Romania

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Primul “Ghid pentru aplicarea sistemelor de termoizolatie ETICS” in Romania

Reprezentantii InfoCons Romania au paricipat joi, 13 mai 2010, la Hotelul Pullman, la conferinta grupului pentru calitatea sistemelor de termoizolatie ETICS – QETICS organizata cu ocazia lansarii in premiera in Romania a “Ghidului pentru aplicarea sistemelor de termoizolatie ETICS`.

Subiectele dezbatute in cadrul conferintei Aplicarea corecta a sistemelor de termoizolatie – situatii curente de executie, norme de aplicare, alinierea la standardele europene au fost: situatia pietei din Romania si solutiile pe care QETICS le propune, precum si posibile normative de stat cu regim de obligativitatate. Grupul QETICS militeaza pentru ideea de sistem complet testat, agrementat si livrat de catre un singur producator, datorita faptului ca in Romania se manifesta tendinta de inlocuire a ideii de sistem complet de termoizolatie cu sisteme hibride, compuse din materiale de la diverse companii care nu sunt testate si verificare in cadrul unui sistem. Ghidul de aplicare consta intr-un set de reguli si tehnologii, general valabil pentru sistemele ETICS. Tehnologia prevazuta in acest ghid trebuie respectata de catre toti executantii in cazul folosirii unui sistem complet de termoizolatie agrementat in UE sau in Romania, indiferent de producatorul acestuia. Ghidul face referire atat la calitate produsului in sine, cat si la calitatea manoperei, deorece daca tehnologia de aplicare nu este respectata, acest fapt poate compromite lucrarea in ansamblu.

La conferinta au participat Mihaela Georgescu – presedinte onorific QUETICS, Adrian Zamfirache – director tehnic Henkel, Vlad Marcu – presedinte executiv QETICS, Vasile Urzica – director ethnic DawBenta, Florin Popescu – director calitate Baumit Romania.

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Pe același subiect

Distribuie

Meniu