Primul Dialog European din cadrul Proiectului European COBALT

In perioada 26.02.2014 – 28.02.2014, o delegatie a Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – InfoCons participa la conferinta primul Dialog European din cadrul Proiectului European COBALT intitulat  “Necesitatile industriei si societatii cu privire la gestionarea durabila a  materiilor prime in Europa`, care are loc in Centrul de Conferinte a Hotelului Bloom din Brussels, Belgia.

In cadrul Proiectului European COBALT, InfoCons – InfoCons  este partener alaturi de University of Economics of Business-Institutul de Management al Sustenabilitatii din Viena (Austria), Institutul Ecologic Gemmeinnutzige GmbH din Berlin (Germania), Universitatea Tehnologica din Lulea (Suedia), Departamentul de Inginerie a Mediului si Resurselor Naturale și TECNOMA, S.A. din Madrid (Spania).

La conferinta participa reprezentanti ai mediului academic, ai industriei si ai societatii civile prin intermediul organizatiilor neguvernamentale in domeniul protectiei consumatorilor precum: A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons, ANEC si BEUC, dar si reprezentanti ai Comisiei Europene din cadrul DG Enviroment, DG Enterprise, DG Research and Innovation.

In cadrul Dialogului European participantii dezbat problematica necesitatii dialogului intre societatea civila, industrie si mediul economic pe tema gestionarii durabile a materiilor prime in Europa, prin intermediul promovarii trecerii de la o economie liniara la o economie cicilca, necesara unui consum responsabil, bazat pe conceptul de ecodesign.

Prin intermediul acestui proiect, A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons, alaturi de partenerii sai, isi propune sa contribuie la eficientizarea constientizarii, a invatarii si a transferului de cunoastere in domeniul utilizarii sustenabile a materiilor prime prin identificarea celor mai bune metode de a pune in practica viitoarele activitati de inovare.

Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din Romania – InfoCons, unica organizaţie din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociaţie de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct şi indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federaţiei Asociaţiilor de Consumatori.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal