Presedintele InfoCons , Sorin Mierlea , a fost în direct la B1 TV

Sorin Mierlea InfoCons Protectia Consumatorilor Protectia Consumatorului

Presedintele InfoCons , Sorin Mierlea , a fost în direct astăzi, 07.04.2023, la B1 TV vorbind despre aspectele la care trebuie să fie atenți consumatorii atunci când achiziționează pește și produse din pește înainte de Florii .

La ce trebuie să fie atenți consumatorii când achiziționează pește sau produse din pește?  InfoCons  Organizație de Protecția Consumatorilor vine în sprijinul consumatorilor cu câteva informații utile de care aceștia pot ține cont .

Citeste si : Conducătorii auto pot prezenta asigurarea RCA în format electronic

Sfaturi pentru achiziționarea peștelui sau produselor din pește :

– Acordați o atenție sporită aspectului peștelui pentru a vă crea o primă opinie asupra gradului de prospețime . Semenele neconformității produselor sunt: suprafața lipicioasă , deshidratată , cu pete de mucegai , gust și miros modificate etc.

– Pentru produsele pescărești care sunt menite a fi comercializate vii (crap , șalău , scrumbie , păstrăv , homari , creveți , crab etc) trebuie să fie prezente semnele de vitalitate . Este interzisă comercializarea peștilor care au murit în bazine sau care nu prezintă semne de viață ori sunt într-o stare de „ agonie ”, prezintă rupture , suprafață a pielii discontinue etc.

Citește mai multe sfaturi AICI

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal