În 2019, 20,3% din populația UE avea 65 de ani sau peste; aceasta a fost cu 0,3 puncte procentuale mai mare decât cu un an înainte și cu 2,9 puncte procentuale mai mare decât cota corespunzătoare dintr-un deceniu mai devreme. Acest articol analizează populația vârstnică din regiunile UE, persoanele în vârstă fiind considerate cu risc mai mare de coronavirus.

În statele membre ale UE, cea mai mare pondere a persoanelor în vârstă din totalul populației în 2019 a fost observată în Italia (22,8%), urmată de Grecia (22,0%), Portugalia și Finlanda (21,8% fiecare), Germania (21,5%) și Bulgaria (21,3%). Cele mai mici acțiuni au fost înregistrate în Irlanda (14,1%) și la Luxemburg (14,4%).

La nivel regional, cele mai mari ponderi ale persoanelor în vârstă s-au regăsit în Chemnitz (28,9%) în Germania, urmată de Liguria (28,5%) în Italia, Ipeiros (27,0%) în Grecia, Limousin (26,7%) în Franța și Sachsen-Anhalt (26,5%) în Germania. Cele mai mici acțiuni au fost înregistrate în Mayotte (2,7%) și Guyane (5,8%) în Franța și în Ciudad Autónoma de Melilla (10,7%) în Spania.

Sursa: Eurostat

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal