Plăți, transferuri și cecuri- Bani blocați pe card

Uneori, când faceți o rezervare (de exemplu, la un hotel sau la o companie de închirieri auto) vi se poate cere să introduceți datele cardului pentru a garanta rezervarea. Comerciantul poate cere blocarea unei sume de bani de pe cardul dumneavoastră atunci când faceți rezervarea. El reține astfel o parte din limita de credit sau din suma existentă în cont pentru a acoperi eventuale cheltuieli pe care le-ați putea acumula: room service într-un hotel, posibile daune provocate unei mașini închiriate etc.

Citește și:

Aluminiul poate fi problematic pentru mâncărurile “acre`

Comerciantul trebuie să vă informeze dacă intenționează să vă blocheze o anumită sumă pe card, iar dumneavoastră trebuie vă dați consimțământul pentru acest lucru și pentru suma exactă care urmează să fie blocată.

De îndată ce efectuați plata reală (de exemplu, când plecați de la hotel și plătiți cu cardul sau când returnați mașina închiriată și plătiți factura finală), banca trebuie să deblocheze imediat suma reținută de pe cardul de credit.

Sursa: Europa.eu

Citește și:

– Cum prelungim viata merelor

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal