Platforma e-training pe tema consumului colaborativ – InfoCons – partener al Proiectului European COL-SUMERS

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă și noutăți
  3. Platforma e-training pe tema consumului colaborativ – InfoCons – partener al Proiectului European COL-SUMERS

Platforma e-training pe tema consumului colaborativ

InfoCons – partener al Proiectului European COL-SUMERS

 

Consumul colaborativ (CC) oferă șansa de a face mai mult cu mai puțin, ceea ce înseamnă că, prin utilizarea mijloacelor și rețelelor tehnologice, oamenii pot angaja, schimba și împărtăși produse și servicii la o scară de neimaginat anterior.

În cadrul proiectului Erasmus+ Dezvoltarea unui program de formare pentru îmbunătățirea consumului colaborativ sustenabil  la persoanele în vârstă”, COL-SUMERS, își propune să apropie persoanele vrâstnice, adică persoanele cu vârsta peste 60 de ani, de acest domeniu al consumului colaborativ pentru a-și extinde oportunitățile.

Proiectul, prin instruire adaptată nevoilorgrupului tinta, urmărește să ofere acestora toate abilitățile, competențele și cunoștințele necesare pentru a începe să utilizeze consumul colaborativ în viața lor de zi cu zi, pentru a exploata posibilitățile pe care le oferă, ca o alternativă față de consumul tradițional, structurat și bazat pe practici învechite și depășit

În perioada ianuarie -aprilie 2021, reprezentanții InfoCons au participat la instruirile de utilizare a platformei colaborative https://platform.col-sumers.eu/. Aceste întâlniri a avut drept scop instruirea utilizării platformei, a tuturor informațiilor necesare pentru înregistrarea participanților la cursuri și oferirea oportunității de a discuta despre obiectivele și rezultatele parțiale ale proiectului.

INFOCONS invită consumatorii români, în special cei care fac parte din grupurile țintă ale proiectului, în cazul de față, persoanele cu vârsta de peste 60 de ani, să acceseze informațiile aferente utilizării platformei de e-training.

Recunoaștere

Platforma va genera un certificat de participare la cursurile ce se vor desfasura atat față în față cat și online. Astfel, acest proiect, prin instruire adaptată nevoilor oferă grupului țintă recunoașterea abilităților, competențelor și cunoștințelor necesare pentru utilizarea consumului colaborativ în viața lor de zi cu zi, pentru a exploata posibilitățile pe care le oferă, ca o alternativă față de consumul tradițional, structurat și bazat pe practici învechite și depășite.

InfoCons și partenerii implicați sunt foarte entuziasmaţi de acest proiect şi îi invită pe toți membrii InfoCons să se alăture demersului propus.

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Pe același subiect

Distribuie

Meniu