Piaţă unică digitală: profitând cât mai mult de revoluția digitală

 

InfoCons – o9atitudine ! – InfoCons te informează:

Comerțul electronic deschide noi frontiere pentru creștere și oferă o mai mare posibilitate de alegere consumatorilor. Cu toate acestea, regulile diferite privind TVA-ul și protecția consumatorilor împiedică atât companiile cât și consumatorii să profite pe deplin de revoluția digitală. Un raport al deputatului spaniol Pablo Arias Echeverría (PPE), adoptat în plen pe 11 decembrie, arată ce trebuie făcut pentru completarea pieței digitale UE.

`În timpul crizei, nu ne putem permite să avem o piață fragmentată cu 27 de legislații diferite privind TVA-ul, drepturile de proprietate intelectuală și protecția datelor, deoarece aceasta este foarte costisitoare pentru IMM-uri“, a spus raportorul Pablo Arias Echeverría în dezbaterea din 10 decembrie.

Raportul său face recomandări pentru folosirea adecvată a dezvoltărilor sociale, economice și tehnologice ale erei digitale:

•    ameliorarea accesului IMM-urilor la infrastructura tehnologiei informației și comunicațiilor prin acces la bandă largă și dobândirea deprinderilor de folosire eficientă a internetului
•    identificarea barierelor existente în serviciile transfrontaliere: costul plăților și modernizarea cadrului legal pentru drepturile de proprietate intelectuală
•    ameliorarea încrederii consumatorilor în piața online, importanța mecanismelor de rezolvare alternativă și online a disputelor.

Raportul mai propune introducerea reducerii de TVA pentru cărțile digitale și alt conținut electronic.

REF. : 20121207STO04398

Sursa: Parlamentul European – 13.12.2012

Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din Romania – InfoCons – o9atitudine ! – InfoCons, unica organizaţie din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociaţie de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct şi indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federaţiei Asociaţiilor de Consumatori.

 

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal